Thursday, March 28, 2024

Președintele Fed spune că banca centrală a SUA nu are „nicio intenție” să interzică criptomonedele

Must Read

Jerome Powell, președintele Fed, a declarat în fața Congresului de la Washington că banca centrală a Statelor Unite nu are „nicio intenție” de a interzice criptomonedele, relatează Markets Insider.

Contrar opiniei împărtășite de numeroși analiști potrivit căreia în cele din urmă guvernul american va interzice pur și simplu criptomonedele, la fel cum a interzis deținerea de aur în 1933, Jerome Powell a declarat joi în timpul unei audieri în legislativul american că banca centrală a SUA nu are astfel de planuri.

Declarația sa a venit în urma unei interpelări a congresmanului Ted Budd din Carolina de Nord.

„Este intenția voastră să interziceți sau să limitați folosirea criptomonedelor, la fel cum vedem că se întâmplă în China?”, a întrebat acesta.

- Advertisement -

„Nicio intenție de a le interzice”, a răspuns tranșant Powell.

Acest lucru nu înseamnă însă că Powell ar fi de părere că monedele digitale nu ar trebui reglementate, după cum a îndemnat și Gary Gensler, președintele Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA.

Powell a dat exemplu în mod special așa numitele „stablecoins”, monede digitale a căror valoare este legată de un activ fiduciar precum dolarul pentru a reduce volatilitatea prețului lor.

„Stablecoins sunt ca fondurile de piață monetară, sunt ca depozitele bancare însă într-o anumită măsură se află în afara perimetrului de reglementare și este adecvat ca ele să fie reglementate. Aceeași activitate, aceleași reglementări”, a spus Jerome Powell.

Comentariile lui Powell vin în contextul în care Fed continuă să studieze emiterea unei monede virtuale proprii, la fel ca alte bănci centrale.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x