Thursday, December 1, 2022

Producția la principala uzină Volkswagen este la cel mai mic nivel din ultimii 63 de ani

Must Read

Uzina Volkswagen din Wolfsburg, una dintre cele mai mari din lume, a produs anul acesta doar 300.000 de mașini, fiind cel mai mic nivel din 1958 până în prezent. De vină este mai ales criza semiconductorilor auto, iar uzina a produs doar 500.000 de mașini anul trecut și anul acesta va fi la un nivel și mai scăzut.

La Wolfsburg sunt produse modelele Volkswagen Golf, Touran și Tiguan, dar și Seat Tarraco, iar mega – uzina a produs în ultimul deceniu în medie 780.000 de mașini/an, în timp ce anul acesta totalul va fi cu 40% mai mic decât această medie.

Cifrele de acum sunt cu atât mai spectaculoase cu cât în 2018 germanii spuneau că voiau ca uzina să ajungă în anii următori spre un milion de unități producție anuală.

Criza semiconductorilor auto s-a simțit la Volkswagen din a doua parte din 2020 și efectele se vor resimți și în cifrele de pe 2022, astfel că, per total, producția va fi cu multe sute de mii de mașini mai mică.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Poluarea bat-o vina! De ce bolile autoimune au explodat în ultimii ani? Cum reacționează organismul când nanoparticulele de plastic ajung în sânge

Fragmente tot mai mici de plastic ajung în sângele oamenilor și, cel mai probabil, organismul reacționeză virulent inițiind un...
- Advertisement -

More Articles Like This