Tuesday, March 19, 2024

Producția la principala uzină Volkswagen este la cel mai mic nivel din ultimii 63 de ani

Must Read

Uzina Volkswagen din Wolfsburg, una dintre cele mai mari din lume, a produs anul acesta doar 300.000 de mașini, fiind cel mai mic nivel din 1958 până în prezent. De vină este mai ales criza semiconductorilor auto, iar uzina a produs doar 500.000 de mașini anul trecut și anul acesta va fi la un nivel și mai scăzut.

La Wolfsburg sunt produse modelele Volkswagen Golf, Touran și Tiguan, dar și Seat Tarraco, iar mega – uzina a produs în ultimul deceniu în medie 780.000 de mașini/an, în timp ce anul acesta totalul va fi cu 40% mai mic decât această medie.

Cifrele de acum sunt cu atât mai spectaculoase cu cât în 2018 germanii spuneau că voiau ca uzina să ajungă în anii următori spre un milion de unități producție anuală.

Criza semiconductorilor auto s-a simțit la Volkswagen din a doua parte din 2020 și efectele se vor resimți și în cifrele de pe 2022, astfel că, per total, producția va fi cu multe sute de mii de mașini mai mică.

Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x