Sunday, December 5, 2021

Prognoză de coșmar la INSP: 1.000 de decese și 25.000 de cazuri zilnice COVID. “Se va muri pe capete”

Must Read

În premieră la Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a prezentat documentul care ne arată ce urmează în România. Și urmează o perioadă de coșmar, potrivit estimărilor INSP! “Se va muri pe capete” este concluzia realizatorului Antena 3.

Evaluarea epidemiologică făcută de Institutul Național de Sănătate Publică la data de 15 octombrie a stat la baza măsurilor care au început să fie luate de astăzi.

Potrivit datelor INSP, ținând cont de evoluția din ultimele două săptămâni, avem o creștere a incidenței în toate grupele de vârstă, cea mai afectată fiind cea cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani.

Rata de incidență săptămânală a grupei 0-19 ani a depășit dublul valorilor înregsitrate anterior.

- Advertisement -

De altfel, valorile tuturor categoriilor de vîrstă au depășit maximul valurilor anterioare!

Tulpina Delta este responsabilă de noile cazuri. Răspândirea geografică a infecțiilor s-a extins de 14 ori în trei luni, acoperind deja 97% din localitățile țării.

Estimarea evoluției la nivel național

Potrivit estimărilor INSP, în următoarele 2-3 săptămâni putem atinge un maxim al valului patru. În perioada 1-14 noiembrie necesarul de suport ATI este estimat la 4000 de paturi.

“5% din cei infectați ajung la ATI. Luați cât s-au infectat în ultima perioadă… 4000 de paturi? Nu avem așa ceva. Nu există așa ceva. Nu există personal pentru asta. Se va muri pe capete”, a concluzionat Mihai Gâdea.

Sursa: antena3.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Lexus a prezentat prima sa maşină pe bază de hidrogen. Vehiculul este adaptat pentru toate tipurile de teren VIDEO

Lexus a dezvăluit joi noul concept de mașină ROV (Recreational Off-Highway Vehicle), un vehicul unic alimentat cu hidrogen, care...
- Advertisement -

More Articles Like This