Friday, October 7, 2022

România a fost pe locul 2 în UE în luna septembrie în ceea ce privește scumpirea carburanților

Must Read

România a fost luna trecută pe locul al doilea la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește creșterea prețurilor carburanților.

Astfel, în septembrie 2021, în România s-a înregistrat o creștere de 29% a prețurilor la combustibili, după cum arată Oficiul European de Statistică (Eurostat).

România împarte locul al doilea cu Slovenia, țară care a înregistrat o creștere egală.

Pe locul 1 s-a aflat Luxemburg, cu o creștere de 31% a prețurilor combustibililor.

- Advertisement -

Cele mai mici creșteri ale prețurilor la carburanți au fost înregistrate în  Italia, Finlanda și Grecia (18%), precum și în Irlanda (15%).

La începutul lunii octombrie, prețul benzinei a atins în România maximul ultimilor 7 ani, iar cel al motorinei maximul ultimilor 3 ani.

Sursa foto: Eurostat
Sursa foto: Eurostat

Prețurile carburanților, tot mai volatile în Europa

Eurostat notează că prețurile carburanților au fost foarte volatile la nivelul Uniunii în ultimii 20 de ani, dar volatilitatea a devenit extrem de pronunțată în ultimele luni.

Astfel, în doar 13 luni, între mai 2020 și septembrie 2021, prețurile combustibililor au trecut de la o scădere de 20% la o creștere de 23%, mai informează instituția.

O astfel de fluctuație puternică n-a mai fost întâlnită din 2009, când prețurile au trecut rapid de la o scădere de 19% (iulie 2009) la o creștere de 20% (martie 2010).

Sursa foto: Eurostat

Sursa: gandul.info

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

1969 de sticle aniversare pictate manual, în modele unicat, au fost lansate pentru deținătorii avatarelor digitale BRANSYLVANIA NFTs

Distileriile Bran este prima distilerie din lume care și-a lansat propria colecție de tokenuri virtuale non-fungibile (NFT-uri), în luna...
- Advertisement -

More Articles Like This