Friday, September 30, 2022

România cere asistență internațională pentru 12.700 de flacoane de Tocilizumabum și concentratoare de oxigen

Must Read

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat solicitarea de asistenţă internaţională pentru achiziţionarea a 12.700 flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, medicament folosit în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, și pentru concentratoare de oxigen

Pe baza ofertelor primite, Ministerul Sănătăţii va întreprinde demersurile necesare pentru încheierea contractelor şi achiziţionarea în cel mai scurt timp posibil a cantităţilor necesare de Tocilizumabum, potrivit Hotărârii CNSU.

Concentratoarele oferite în cadrul mecanismului vor fi preluate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și apoi distribuite către spitalele care au nevoie de ele.

Remedierea eventualelor daune sau defecțiuni ale concentratoarelor oferite în cadrul solicitării de asistență internațională va fi realizată de către unitățile sanitare beneficiare, se mai arată în hotărâre.

- Advertisement -

Concentratoarele de oxigen vor fi aduse din statele participante de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sau de către Ministerul Apărării Naționale.

Transportul cantităților de Tocilizumabum achiziționate de Ministerul Sănătății din statele participante va fi făcut, de asemenea, de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ori de către Ministerul Apărării Naționale.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Peste câteva ore, Moldova poate rămâne fără gaz și energie electrică

Gazul rusesc pentru moldoveni ar urma să se ieftinească, începând cu 1 octombrie, cu 40%, dar cel mai probabil...
- Advertisement -

More Articles Like This