Friday, April 19, 2024

România cere asistență internațională pentru 12.700 de flacoane de Tocilizumabum și concentratoare de oxigen

Must Read

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat solicitarea de asistenţă internaţională pentru achiziţionarea a 12.700 flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, medicament folosit în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, și pentru concentratoare de oxigen

Pe baza ofertelor primite, Ministerul Sănătăţii va întreprinde demersurile necesare pentru încheierea contractelor şi achiziţionarea în cel mai scurt timp posibil a cantităţilor necesare de Tocilizumabum, potrivit Hotărârii CNSU.

Concentratoarele oferite în cadrul mecanismului vor fi preluate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și apoi distribuite către spitalele care au nevoie de ele.

Remedierea eventualelor daune sau defecțiuni ale concentratoarelor oferite în cadrul solicitării de asistență internațională va fi realizată de către unitățile sanitare beneficiare, se mai arată în hotărâre.

- Advertisement -

Concentratoarele de oxigen vor fi aduse din statele participante de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sau de către Ministerul Apărării Naționale.

Transportul cantităților de Tocilizumabum achiziționate de Ministerul Sănătății din statele participante va fi făcut, de asemenea, de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ori de către Ministerul Apărării Naționale.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x