Monday, November 29, 2021

Românii care vor primi gratuit energie. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Must Read
Este informația momentului pentru o anumită categorie de români. Guvernul a stabiit, printr-o hotărâre, că anumite persoane vor beneficia de o cotă de energie electrică gratuită de 1.200 kWh/an. Cei care vor avea parte de această gratuite vor trebui să îndeplinească anumite condiții.

Este cea mai bună veste pentru o anumită categorie de români. Este vorba de pensionarii care vor beneficia de gratuitate pentru o cotă din energia electrică pe care o consumă anual. Informația a fost furnizată de Asociaţia Energia Inteligentă.

Printr-o hotărâre de Guvern, s-a stabilit că persoanele pensionate din unităţi care au apartinut fostului Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate „Renel”, Companiei Naţionale de Electricitate – S.A. beneficiaza de o cotă de energie electrică gratuită de 1.200 kWh/an, potrivit adevarul.ro.

Această facilitate se acordă doar pentru consumul casnic şi doar în următoarele condiţii. Astfel, vor avea parte de această facilitate dacă personale respective s-au pensionat până pe 30 septembrie 2000 din unităţi care au aparţinut fostului Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate „Renel”, Companiei Naţionale de Electricitate – S.A. şi s-au desprins din acestea prin acte normative. O altă condiție o reprezintă aceea dacă la data pensionarii, persoanele respective trebuie să aibă o vechime în aceste unităţi de minimum 15 ani.

Cine beneficiază de facilitățile oferite de Guvern

De aceleaşi facilităţile prevăzute de HG 1041/2003 beneficiază şi soţia sau soţul titularului de drept al contractului de furnizare a energiei electrice, decedat, până la recăsătorire, dacă titularul de drept a lucrat în fostul Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate „Renel”, Companiei Naţionale de Electricitate – S.A. minimum 20 de ani şi dacă facilitatile erau prevăzute în contractele colective. Cei care vor avea parte de gratuite sunt și pensionarii de invaliditate gradul I şi II, dacă la data pensionării îndeplinesc condiţiile de vechime.

- Advertisement -

Mai sunt incluși și pensionarii care au fost disponibilizaţi în urma unor măsuri de concediere colectivă şi care, ulterior, s-au pensionat fără a se mai fi încadrat în munca până la data pensionarii, dacă îndeplinesc condiţiile de vechime. Nu în ultimul rând, sunt incluse și persoanele pensionate după data de 30 septembrie 2000 din societăţile desprinse prin acte normative din cadrul fostului Minister al Energiei Electrice, Renel, Companiei Naţionale de Electricitate.

Sursa: capital.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Top maşini noi care costă mai puţin decât te-ai putea aştepta. Cum arată şi de la ce preţuri pot fi comandate VIDEO

Românii au deja renumele de cumpărători extravaganți de autoturisme noi și foarte scumpe, de la Tesla, Jaguar, Ferrari sau Rolls Royce până...
- Advertisement -

More Articles Like This