Sunday, February 5, 2023

S-a decis în instanță: Timpul petrecut pe Instagram și Facebook va fi redus! Utilizatorii riscă suspendarea conturilor

Must Read
Decizie neașteptată din partea Instagram și Facebook. Conducerea celor două companii a recunoscut în fața Senatului american că, din cauza timpului îndelungat petrecut pe platformele de socializare, precum și a conținutului „destul de dăunător”, sănătatea mentală a utilizatorilor este semnificativ afectată. Astfel, reprezentanții Instagram și Facebook au anunțat implementări importante de algoritmi ce vor măsură cât timp petrece fiecare utilizator pe platforme și va lua măsuri în acest sens. 

Dacă utilizatorii Instagram și Facebook petrec prea mult timp pe platformele de socializare, riscă să se confrunte cu suspendarea conturilor. Este o decizie total neașteptată, anunțată de reprezentanții gigantului social media, după ce, săptămâna trecută, senatorii americani au interogat Facebook în ceea ce privește protejarea utilizatorilor tineri.

Timpul petrecut pe platformele de socializare va fi limitat

Mai mult decât atât, autoritățile americane au demarat mai multe anchete și au dovedit că gigantul social media era în deplină cunoștință de felul în care Instagram provoacă daune mentale tinerilor astfel încât a impus luarea unor măsuri decisive în acest sens.

Utilizatorii care petrec prea mult timp pe cele două platforme de socializare vor primi un mesaj de tipul „Este timpul să iei o pauză!”. Măsura va fi implementată cu ajutorul unor algoritmi ce vor monitoriza perioada petrecută online pe rețelele de socializare.

- Advertisement -

Instagram și Facebook au mai decis emiterea unor recomandări de vizionare a conținutului variat în condițiile în care utilizatorul continuă să vizualizeze repetitiv aceleași materiale. Nick Clegg, vicepreședintele pentru afaceri globale al Facebook, și-a exprimat deschiderea față de ideea de a permite autorităților de reglementare să aibă acces la algoritmii Facebook, folosiți pentru amplificarea conținutului. „Vom introduce ceva care cred că va face o diferență considerabilă și anume, atunci când sistemele noastre vor vedea că adolescentul se uită la același conținut de nenumărate ori și este vorba de un conținut care ar putea să nu fie favorabil bunăstării sale, îl vom îndemna să se uite la alt material”, a declarat Clegg.

Conturile Instagram și Facebook riscă să fie suspendate

Nu în ultimul rând, o decizie foarte importantă a gigantului social media se referă la suspendarea efectivă a conturilor utilizatorilor în cazul în care aceștia continuă să petreacă prea mult timp online.

„M-am săturat să tot aud aveți încredere în noi și este timpul să protejăm acele mame și acei tați care s-au luptat cu copiii lor care au devenit dependenți de platformă și au fost expuși la tot felul de lucruri rele”, a declarat senatoarea Amy Klobuchar pentru CNN, precizând că cetățenii au nevoie de o nouă politică de confidențialitate, prin care să își oferi acordul pentru partajarea datelor.

Sursa:evz.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Rușii au cumpărat un număr record de lingouri de aur anul trecut

​Ruşii au cumpărat un număr record de lingouri de aur în 2022, arată datele publicate vineri de Ministerul de...
- Advertisement -

More Articles Like This