Tuesday, April 23, 2024

Secția ATI a Spitalului Foișor a fost evacuată, după ce o parte dintre pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți

Must Read

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” a fost evacuată după ce o parte din pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți. La Foișor sunt 2 paturi de ATI COVID din totalul de 28

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” are aprobată în prezent structura de două paturi ATI COVID-19, din 28 de paturi total ATI, alocate în caz de necesitate în postoperator – „pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evolutiei postchirurgicale”, incluzand actul chirurgical terapeutic.

Reprezentanții unității medicale au transmis că există posibilitatea transformării în integralitate în spital suport COVID-19, cu afectarea în totalitate a specificului activității monospecialitate ortopedietraumatologie, pentru 5 paturi ATI COVID-19, aceasta fiind capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica de oxigen proprie a spitalului.

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenți – inclusiv a unor pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale -, s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea – ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, transmit reprezentanții Spitalului „Foișor”, citați de Mediafax.

- Advertisement -

Pacienții diagnosticați cu germeni multirezistenți au fost izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, iar cei care erau pozitivi COVID-19 au fost deja externați, potrivit reprezentanților Spitalului.

Sursa:digi24.ro

 

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x