Sunday, December 5, 2021

Sumele fabuloase obținute de managerii Tesla, după ce acțiunile companiei au atins un nivel record

Must Read

Ira Ehrenpreis, membru în consiliul de administrație al companiei conduse de Elon Musk, a vândut miercuri, 27 octombrie, acţiuni ale companiei de peste 200 de milioane de dolari, după ce preţul acestora a depăşit pentru prima oară pragul de 1.000 de dolari, transmite Reuters.

Antonio Gracias, un fost membru al consiliului de administraţie al Tesla, al cărui mandat a expirat în această lună, a anunţat în aceeaşi zi intenţia de a vinde acţiuni ale companiei de 610 milioane de dolari.

Tesla a devenit luni a cincea companie a cărei evaluare a atins pragul de 1.000 de miliarde de dolari, în urma unui acord cu compania de închirieri de maşini Hertz şi după ce a înregistrat cele mai bune venituri şi profituri trimestriale de până acum.

Directorul independent Ehrenpreis a exercitat miercuri opţiuni de achiziţie a 370.000 de acţiuni Tesla, la preţul de circa 50 de dolari pe unitate, înainte de expirarea acestora, în iunie anul viitor, arată documentele depuse la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

- Advertisement -

Investitorul, care a fost membru în boardul Tesla din mai 2007, a vândut apoi 203.429 de acţiuni pentru un preţ de până la 1.068,38 dolari pe unitate. Acţiunile valorează circa 214 milioane de dolari, potrivit calculelor Reuters.

Gracias, director general al fondului de investiţii Valor, a depus la rândul său documentele pentru vânzarea a 338.493 de acţiuni, în valoare de 351 de milioane de dolari şi a altor 250.000 de acţiuni, în valoare de 259 de milioane de dolari pe care le deţine indirect prin intermediul AJG Growth Fund.

Acesta a fost membru al boardului Tesla începând din mai 2007, mandatul său expirând în octombrie. Cunoscut ca un prieten apropiat al lui Elon Musk, CEO-ul Tesla, Gracias este director al SpaceX şi a fost director la SolarCity până la achiziţia acesteia de către Tesla, în 2016.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Lexus a prezentat prima sa maşină pe bază de hidrogen. Vehiculul este adaptat pentru toate tipurile de teren VIDEO

Lexus a dezvăluit joi noul concept de mașină ROV (Recreational Off-Highway Vehicle), un vehicul unic alimentat cu hidrogen, care...
- Advertisement -

More Articles Like This