Friday, April 19, 2024

Trei spitale din Iași mai au oxigen doar pentru câteva ore. Raed Arafat confirmă că există o criză la nivel național

Must Read

Trei spitale din Iași ar putea rămâne fără oxigen în câteva ore, avertizează medicii de acolo, întrucât stocurile sunt pe terminate. Șeful DSU, Raed Arafat, a confirmat, în urmă cu puțin timp, pentru Antena 3, că ne confruntăm cu o criză.

“Există o criză pentru că sunt doar două firme mari care livrează oxigen în țară și una mai mică. Toate au avut probleme în livrarea de oxigen din cauza cererii mari. Încercăm să aducem butelii de oxigen pre-umplute, din afara României, dacă vom reuși. În același timp, încercăm să găsim soluții interne.”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

“Una din soluții este folosirea oxigenului care se folosea până acum cinci ani fără nicio problemă, de o concentrație mai mică. În loc să fie 99%, este 93%. Este un oxigen care s-a folosit și se poate folosi. Și s-a dat circulară la toți să îl folosească dacă au probleme cu oxigenul.”

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iași, a declarat, la Antena 3, că oxigenul cu concentrație 93% este recomandat paciențilo, dar nu cel tehnic.

- Advertisement -

“Suntem într-o situație disperată. Pacientul trebuie să fie îngrijit cu un oxigen medical care să aibă o anumită concentrație. În niciun caz cu oxigen tehnic. Oxigenul tehnic conține reziduuri de ulei și alt fel de reziduuri”, spune acesta.

“În momentul de față, din nefericire în cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași mai aveam stocuri de oxigen pentru cinci ore.
Ulterior, vom fi nevoiți să folosim oxigen tehnic astfel încât pacienții să poată să beneficieze de acest tratament. Am semnalat aceste neajunsuri începând din această dimineață. Dorim să găsim o rezolvare, în continuare vrem ca pacienții să beneficieze de îngrijire medicală corespunzătoare.” anunțase, inițial, acesta.

Într-un mesaj făcut public de reprezentanții spitalului, un inginer de la stația de oxigen a unității medicale acuză furnizorul de oxigen medicinal Linde că nu onorează comenzile și că nu răspund la solicitările urgente ale spitalelor. “În 4 ore rămânem fără oxigen medicinal, este mașina ISU la Galați și ni se trimit, din 8 paleți promiși, 5-6 maxim”, a anunțat inginerul.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x