Monday, November 29, 2021

Tulpina românească de COVID! Coşmarul mondial care va pleca din România: “Cea mai mare tragedie”

Must Read
Trei medici reputaţi din România, aflaţi în prim-planul luptei cu pandemia, trag un semnal de alarmă fără precedent. Ţara noastră ar putea intra în lumina reflectoarelor într-un mod nedorit. Sunt şanse foarte mari ca următoarea mutaţie periculoasă a SARS-CoV-2 să provină din România!

De la debutul pandemiei de COVID-19, din cauza noului coronavirus care provine, la nivel oficial, din Wuhan, China, patru variante majore ale virusului au făcut ravagii la nivel mondial.

Mutaţiile noului coronavirus care au culminat cu tulpina Delta

Este vorba despre tulpina Alpha (Marea Britanie), Beta (Africa de Sud), Gama (Brazilia) şi, cea mai virulentă de până acum, Delta (India).

Mutaţiile SARS-CoV-2 apar în momentul în care virusul ajunge în zone în care găsește o populație densă cu o interacțiune socială ridicată.

“Când ai un grad atât de mare de infectare îi oferi virusului numeroase oportunități pentru a se adapta și a evolua”, afirmă Ryan McNamara, cercetător al Școlii de Medicină a Universității din North Carolina.

- Advertisement -

“Noile tulpini pot schimba cursul pandemiei, iar această posibilitate e cu adevărat îngrijorătoare”, spune şi dr. Krutika Kuppalli, profesor la Facultatea de Medicină a Universității South Carolina.

Există însă şansa apariţiei unei mutaţii periculoase în România?!

Specialiştii afirmă că această posibilitatea este una foarte reală, având în vedere gradul de vaccinare scăzut din România şi numărul mare de infectări.

“Cea mai mare teamă a mea este posibilitatea de a se dezvolta o tulpină autohtonă pe acest fond și s-o luăm de la capăt. (…) Noile variante s-au selectat în țările și teritoriile unde virusul s-a răspândit necontrolat. (…)

Asta ar fi cea mai mare tragedie care ar putea să se întâmple. Din păcate, suportăm cu toții consecințele lipsei de decizie”, a declarat medicul Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, pentru SpotMedia.ro.

“Asta ar fi un coșmar”

Şi profesorul Alexandru Rafila confirmă că “teoretic există șansa apariției unei tulpini locale în contextul pandemic de astăzi”, dar spune că este mai îngrijorat de un posibil colaps al sistemului sanitar din România.

Medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, recunoaşte şi el că există posibilitate de “a apărea o variantă românească, dar asta ar fi un coșmar”.

Evoluția noilor variante a avut loc în țări cu o mare densitate a populației, condiții de sărăcie, cu restricții foarte puține sau conduse de lideri politici care nu credeau în existența virusului, precum preşedintele Braziliei, și care nu au făcut nimic pentru protejarea oamenilor, a adăugat Emilian Popovici.

Sursa: capital.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Top maşini noi care costă mai puţin decât te-ai putea aştepta. Cum arată şi de la ce preţuri pot fi comandate VIDEO

Românii au deja renumele de cumpărători extravaganți de autoturisme noi și foarte scumpe, de la Tesla, Jaguar, Ferrari sau Rolls Royce până...
- Advertisement -

More Articles Like This