Monday, November 29, 2021

Un inspector de la Antifraudă, anchetat de DNA pentru luare de mită, s-a sinucis. A prejudiciat statul cu peste 15.000 de euro

Must Read

Un inspector al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, dat în judecată de DNA s-a sinucis în locuința sa. Bărbatul a adus un prejudiciu statului de peste 15.000 de euro.

Un inspector al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, care fusese trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi, a fost găsit fără suflare în locuința sa.

Primele cercetări arată că bărbatul și-a pus căpăt zilelor, iar apropiaţii acestuia spun că motivul gestului necugetat a fost presiunea anchetei penale.

Alexandru Rebenciuc era anchetat împreună cu o fostă colegă, Alexandra Volf. Cei doi erau inspectori la momentul comiterii faptelor.

- Advertisement -

„În perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021 (…) inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins pentru sine şi pentru colaboratoarea sa, inculpata Volf Alexandra Evelina, diferite sume de bani de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării, de către cei doi inspectori, a unor controale. (…) Pentru a favoriza societatea comercială, cei doi inculpaţi ar fi inserat în cuprinsul proceselor verbale menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu au sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurorii DNA

Anchetatorii acuză că cei doi ar fi prejudiciat statul cu suma de 78.772 lei, valoarea obligaţiilor fiscale ce ar fi trebuit calculate şi impuse societăţii controlate, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Pentru susținerea oferită omului de afaceri, inspectorul Rebenciuc Alexandru ar fi primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro, relatează Antena3.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Top maşini noi care costă mai puţin decât te-ai putea aştepta. Cum arată şi de la ce preţuri pot fi comandate VIDEO

Românii au deja renumele de cumpărători extravaganți de autoturisme noi și foarte scumpe, de la Tesla, Jaguar, Ferrari sau Rolls Royce până...
- Advertisement -

More Articles Like This