Wednesday, April 24, 2024

Viitoarea rețea de socializare a lui Donald Trump stârnește un interes deosebit pe Wall Street / Lupta fostului președinte cu ”tirania giganților”

Must Read
Compania care ar trebui să permită rețelei de socializare a lui Donald Trump să devină publică se confruntă cu o ascensiune fulgerătoare pe Wall Street. Un succes care ilustrează atât febra speculativă în jurul titlurilor mass-media, cât popularitatea fostului președinte SUA cu baza sa electorală, potrivit AFP.
După ce a fost suspendată de mai multe ori vineri dimineață, acțiunea Digital World Acquisition Corp a crescut la jumătatea sesiunii cu 118%, până la 98,97 de dolari.
Prețul său a scăzut cu aproximativ 200% astăzi, după ce a urcat deja cu peste 350% joi la închidere.
Pe baza celor mai recente cifre, valoarea de piață a grupului a ajuns la 3,2 miliarde de dolari.
O sumă impresionantă pentru o firmă recentă, până atunci confidențială și fără activitate comercială.
Digital World Acquisition Corp, care tranzacționează sub simbolul DWAC pe Nasdaq, este într-adevăr o companie de achiziții cu scop special, sau SPAC în engleză, adică o companie fără activitate listată la bursă în vederea unei fuziuni cu o companie pentru care strânge fonduri prin vânzarea de acțiuni.
Când s-a alăturat Nasdaq-ului în septembrie, DWAC a strâns 293 de milioane de dolari.
Prin urmare, compania țintă s-a dovedit a fi noul grup media al lui Trump, fondat în februarie în Delaware, care urmează să finanțeze proiectul de rețea socială al miliardarului republican.
Intitulată „Adevărul social”, această viitoare platformă a fost prezentată de fostul președinte ca o alternativă la Facebook, Twitter și YouTube unde a fost interzis fiindcăă și-a incitat susținătorii la violență înainte de invadarea Capitoliului, pe 6 ianuarie.
Într-o declarație publicată miercuri pentru a anunța fuziunea cu DWAC, Trump a spus că vrea „să reziste tiraniei giganților tehnologiei” și că este indignat că a fost „redus la tăcere”.
Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x