Tuesday, April 23, 2024

​Proiectul privind impozitarea la sursă a câștigului din tranzacții pe bursă. Consiliul Fiscal: Instituie o nouă categorie de excepții/ Impact bugetar redus

Must Read
Sebastian Burduja, de la PNL, împreună cu alți parlamentari, a inițiat recent un proiect care prevedem reducerea impozitului pe câștigul din tranzacții de la 10% la 1%, pentru titluri deținute mai mult de un an, respectiv 3% pentru titluri deținute mai puțin de un an. Este vorba despre investitorii individuali. Concomitent, proiectul propune implementarea unui sistem de reținere la sursă și eliminarea obligativității de declarare a pierderilor, așa cum este în prezent.

Consiliul fiscal a venit cu o opinie pe tema.

Astfel, instituția a subliniat că propunerea legislativă instituie o nouă categorie de excepții în sistemul de impozitare a veniturilor, în acest caz pentru investitorii care activează pe piața de capital.

„Acest lucru nu este în linie cu eforturile de uniformizare a legislației din domeniul impozitării veniturilor, asumate de România prin PNRR, fiind în dezacord și cu poziția exprimată de Consiliul Fiscal care a pledat în numeroase rânduri pentru un sistem fiscal echitabil, prin eliminarea excepțiilor legiferate pentru anumite domenii de activitate”, menționează Consiliul Fiscal.

În ceea ce privește impactul bugetar, Consiliul Fiscal spune că este de dimensiuni reduse, nefiind de natură să producă efecte semnificative asupra bugetului general consolidat.

• Astfel, propunerea legislativă are potențialul de a nu afecta țintele bugetare anuale, mai ales dacă este luată în calcul la elaborarea strategiei fiscal-bugetare și a proiectului de buget

- Advertisement -

Avizul dat de Consiliu este favorabil.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x