Friday, March 29, 2024

11 site-uri cu promoții speciale au fost amendate de Comandamentul Special Black Friday

Must Read

În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday a amendat cu 275.000 de lei 11 site-uri cu promoţii speciale, anunță Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit ANPC, sancțiunile au fost date după ce s-au constatat nereguli precum: se practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.

Este vorba despre următoarele site-uri: Altex România SRL – www.mediagalaxy.ro, Flanco Retail SA – www.flanco.ro, FineStore Distribution SRL – magazin de băuturi alcoolice, Vivre Deco SA – www.vivre.ro, Studio Moderna SRL – www.top-shop.ro, Arsis Trading SRL – www.arsis.ro, Lc Waikiki Retail Ro SRL – www.lcv.ro, Elefant SRL – www.elefant.ro, Premium Store SRL – www.premiumstore.ro şi Pc Garage SRL – www.pcgarage.ro, Evolution Prest Systems SRL – www.evomag.ro.

Acestor sancţiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc.

- Advertisement -

Comandamentul Special Black Friday își continuă verificările și în perioada următoare.

ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, bf@anpc.ro, la care îi invită pe cei care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice document consideră că  poate fi de folos.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x