Friday, April 19, 2024

Adevărul despre sucurile fără zahăr! Experţii dezvăluie efectele nebănuite

Must Read

Sunt bune la gust, dar cu toate acestea sucurile dietetice nu au câştigat chair aşa de mulţi fani de-a lungul timpului.

Adevărul despre sucurile fără zahăr!

Sunt bune la gust, dar cu toate acestea sucurile dietetice nu au câştigat chair aşa de mulţi fani de-a lungul timpului. Lipsa zahărului şi folosirea îndulcitorilor în locul lui, precum şi aspartamul, au fost asociate cu apariţia durerilor de cap, cu acumularea de kilograme în plus, cu scăderea densităţii osoase sau dezvoltarea diabetului de tip II. Cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco, ne spun, după cel mai nou studiu făcut, dacă aceste efecte sunt sau nu adevărate.

Adevărul despre sucurile fără zahăr! Sunt o mulţime de persoane care, în ciuda faptului că s-au apucat de sport, au o dietă cu conţinut scăzut de grăsimi şi carbohidraţi şi au renunţat şi la sucurile cu mult zahăr, tot nu slăbesc. De ce? Motivele sunt destul de evidente.

- Advertisement -

Studiul oamenilor de ştiinţă a inclus 74 de adulţi, toţi nefumători, care au avut o greutate stabilă, timp de trei luni. De asemenea, participanţii nu au avut antecedente cu privire la tulburările de alimentaţie şi nici probleme medicale. Grupul a fost împărţit în două categorii: jumătate din participanţi au primit băuturi cu îndulcitori, iar jumătate alte băuturi. Cercetătorii au stimulat apetitul, au evaluat nivelul de zahăr din sânge şi au umărit comportamentul participanţilor, la câteva ore după ce au consumat aceste băuturi.

În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, tendinţa lor a fost de a consuma aceeaşi cantitate de calorii, indiferent de tipul de băutură consumată. Dar femeile care au băut sucuri dietetice, înainte de masă, au consumat un număr mai mare de calorii. Asta pentru că femeile au experimentat o scădere a cantităţii de leptină, hormonul care înhibă pofta de mâncare.

Un alt studiu făcut în 2015 a demonstrat că există o legătură strânsă între consumul de sucuri dietetice şi creşterea grăsimii din jurul burţii. Studiul a fost realizat între anii 1979 şi 1988 şi a constatat că persoanele care au băut sucuri dietetice de trei ori pe zi au avut şanse mult mai mari să devină supraponderale.

Sucurile dietetice nu conţin calorii şi tocmai de aceea receptorii de insulină ai organismului sunt păcăliţi să producă mai multă insulină. Acest lucru poate duce la creşterea tensiunii arteriale şi la creşterea în greutate, la risc crescut de diabet, boli de inimă şi accident vascular cerebral, se arată în studiu: „Persoanele cu obezitate ar trebui să evite complet sucurile dietetice timp de câteva săptămâni, pentru a vedea dacă acest lucru ajută la reducerea poftei de alimente bogate în calorii‟, a declarat Laura Schmidt, profesor la Universitatea din California, San Francisco.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x