Saturday, March 25, 2023

Alertă în România! O pădure din Bacău arde de 14 ore. În zonă există muniție neexplodată din Primul Război Mondial

Must Read
O pădure din Bacău arde deja de 14 ore. Pompierii încearcă să stingă focul, însă intervenția acestora este extrem de dificilă din cauză că în zonă se află muniție neexplodată din Primul Război Mondial.

Alertă în România! O pădure din Bacău arde de 14 ore. În zonă există muniție neexplodată din Primul Război Mondial

Pompierii încearcă să evite o tragedie de proporții, după ce un incendiu a izbucnit într-o pădure din Oituz. 12 hectare au fost deja arse, iar focul încă nu a fost stins. Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a precizat pentru Digi 24 că pădurea în care a pornit incediul este predominată de pin.

Acesta mai spune că intervenția de stingere a incendiului a început duminică, în jurul orei 18:00, continuând și luni dimineața. Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a mai declarat că la intervenție au participat 55 de pompieri, care au fost ajutați de voluntari și de echipe de intervenție de la ocolul silvic privat Oituz.

Intervenția este dificilă

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a mai declarat la Digi 24 că intervenția este una extrem de dificilă, având în vedere că terenul este foarte accidentat. Acesta a mai precizat că accesul în zonă este dificil și periculos, explicând că pe acolo a trecut linia frontului în Primul Război Mondial, subliniind că acolo se află elemente de muniție rămasă neexplodată.

- Advertisement -

Cu toate că intervenția este dificilă și periculoasă, Andrei Grecu spune că se iau toate măsurile de intervenție pentru a nu se înregistra victime în rândul salvatorilor.

„Sperăm să fie optime condițiile de zbor ca să primim ajutor din partea colegilor de la Inspectoratul General de Aviație”, a adăugat el.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

500 km cu 6 kg de hidrogen: BMW scoate pe șosele mașinile cu hidrogen

BMW Group a prezentat primele automobile BMW iX5 Hydrogen, parte a unei flote-pilot care va fi utilizată la nivel...
- Advertisement -

More Articles Like This