Thursday, March 28, 2024

Alertă la Carrefour! Un produs periculos a fost retras de pe rafturi. A fost depistat cu Salmonella

Must Read
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis miercuri, 17 noiembrie, că a inițiată retragerea de la comercializare a produsului „Pipote de pui 500 G”.

Alertă la Carrefour! Un produs periculos a fost retras de pe rafturi

Astfel, Carrefour România SA a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote de pui 500 G” livrat de societatea Copanex SRL, conform informațiilor transmise de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote Pui 500G „, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022”, este scris în anunțul respectiv.

Persoanelor care deţin produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, avertizează ANSVSA.

- Advertisement -

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza), explică autoritățile.

Produse cu mucegai la Carrefour și Mega Image

Anterior, inspectorii ANPC au făcut o serie de controale în zonele alimentare ale marilor magazine. Aceștia au găsit mai multe probleme, inclusiv la produsele de cofetărie. Vizate au fost două supermarketuri mari: Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești. La ultimul dintre ele, rotisorul a fost oprit.

În data de 04.11.2021, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a verificat respectarea prevederilor legale din domeniu, în zonele alimentare ale magazinelor Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești.

În urma controlului, au fost constatate următoarele deficiențe:

– comercializarea unor legume si fructe cu modificari organoleptice (consistenta moale, mucegai, lovituri mecanice).
– igienizarea necorespunzatoare a interiorului rotisorului (resturi alimentare, urme de arsuri, strat gros de grasime, grilajul de la gura de ventilatie murdar).
– comercializarea unor produse de cofetărie cu zone cu mucegai de culoare alb-gri.
– utilizarea, în spațiul de prezentare in vederea comercializarii produselor de cofetarie a unor vitrine cu prajituri si torturi unde a fost constatata prezența de praf și resturi alimentare;
– în laboratorul de panificatie existau agregate cu prezență de praf și grăsime arsă în start gros
– în laboratorul cofetărie-patiserie, în camera frigorifică de depozitare a preparatelor semifinite, exista un agregat de răcire în vecinătatea căruia a fost constatată o zonă cu depuneri consistente de praf, grăsime, zone de rugină și mucegai din cauza condensului

În urma neregulilor descoperite, comisarii CPCMB au sancționat contravențional operatorii economici, cu amenzi în valoare de 13.000 lei. Ei au dispus și o serie de măsuri complementare. Mai exact, inspectorii ANPC au decis oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu deficiențe. Ei au mai hotărât și oprirea temporara de la prestarea serviciului de rotisat (rotisor) – Mega Image.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x