Monday, June 24, 2024

Antibiotice Iaşi a înregistrat o cifră de afaceri netă în valoare de 247,83 milioane lei. Raport BVB

Must Read
Datele remise miercuri, 10 noiembrie, de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) arată că Antibiotice Iaşi a realizat în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri netă în valoare de 247,83 milioane lei.

Antibiotice Iaşi a înregistrat o cifră de afaceri netă în valoare de 247,83 milioane lei

Astfel, cifra respectivă de afaceri a înregistrat o creștere de 21%, comparativ cu valoarea realizată în perioada similară din 2020, exportul reprezentând 39% din aceasta, potrivit cifrelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportul BVB menționează că, pentru producţia substanţei active Nistatina, Antibiotice deţine statutul de lider mondial, acoperind 55% din piaţa internaţională.

Valoarea profitului brut a fost de 18,68 milioane lei

Valoarea profitului brut a fost, la finele lunii septembrie, de 18,68 milioane lei, la acelaşi nivel cu cel din perioada similară a anului trecut, şi cu cel planificat.

În primele 9 luni a anului 2021, valoarea medicamentelor eliberate către pacienţii din România a fost de 15,3 miliarde lei (în preţ de distribuţie), în creştere cu 18% comparativ cu perioada similară a anului 2020.

- Advertisement -

Valoarea exportului de produse finite a fost de 60,02 milioane lei la nivelul valorii planificate atât din punct de vedere valoric cât şi din punct de vedere al marjei de profit.

Activitatea de producţie s-a concretizat în 244,7 milioane unităţi farmaceutice sub formă de comprimate, capsule, produse parenterale, produse topice a(unguente, creme, geluri), supozitoare, ovule, produse biocide, pe toate cele trei divizii de producţie. Valoric, producţia totală realizată în primele nouă luni este de 239,9 milioane lei.

Investiţiile planificate pentru anul 2021 sunt în valoare de 93,52 milioane lei, aprobate în Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 21 aprilie. Pentru primele 9 luni au fost bugetate la un nivel de 43,02 milioane lei. Realizarea obiectivelor de investiţii la data de 30 septembrie 2021 a fost în valoare de 32,51 milioane lei.

Antibiotice S.A. şi-a început activitatea în anul 1955, fiind primul producător al substanţei active Penicilina din România şi Europa de Sud-Est. În prezent este cel mai important producător român de medicamente generice.

Portofoliul de produse al companiei Antibiotice cuprinde peste 150 de medicamente de uz uman din 11 arii terapeutice, medicamente de uz veterinar, substanţa activa (Nistatina) şi produse biocide.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x