Friday, April 19, 2024

Autoritățile din Iași spun că octombrie 2021 a fost luna cu cel mai mare număr de decese din ultimii 30 de ani

Must Read

Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași susțin că numărul de decese înregistrat în Municipiul Iași în luna octombrie 2021 este, de departe, cel mai mare din ultimii 30 de ani. Dintre cele 931 de decese, 448 sunt ale unor persoane care au fost diagnosticate și cu COVID-19, arată datele făcute publice de autorități. 

O analiză în arhivele Evidenței Populației arată că o astfel de situație tragică nu a mai fost înregistrată din 1917, în perioada Primului Război Mondial, arată Primăria Iași. Astfel, în octombrie 2021 au fost înregistrate 931 de decese, mai mult decât dublu față de o perioadă normală. Spre comparație, în luna octombrie a anului 2020, când România se afla în cel de-al doilea val al pandemiei de Covid-19, au fost înregistrate 549 de decese. Astfel, numărul de decese din luna octombrie 2021 este cu 70% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. În luna octombrie a anului 2019 au fost înregistrate 470 de decese în municipiul Iași, aproximativ jumătate din cel de luna trecută, scrie Mediafax.

numar decese iasi
Foto: Facebook/Primăria Municipiului Iași

„Dintre cele 931 de decese, 448 sunt ale unor persoane care au fost diagnosticate și cu COVID-19. Din același număr, 564 de decese sunt ale unor cetățeni din Municipiul Iași. (Certificatul de deces este emis în localitatea unde are loc decesul, astfel încât în Municipiul Iași au decedat și 367 de persoane cu domiciliul în alte localități sau județe). Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Iași, confruntate și cu situațiile Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași, în cursul lunii octombrie a acestui an au decedat 258 de persoane din Municipiul Iași diagnosticate și cu COVID-19”, a mai transmis Primăria.

Conform sursei citate, din numărul total de decese ale cetățenilor din municipiul Iași în luna octombrie (564), aproape jumătate (258) au fost în cazul unor persoane diagnosticate cu COVID-19.

- Advertisement -

„În Municipiul Iași, aproape o treime (258) din numărul total de decese în cazul unor persoane diagnosticate cu COVID-19 de la începutul pandemiei (794) a fost înregistrat în luna octombrie a acestui an”, a mai arătat Primăria Iași.

În luna septembrie a acestui an – la începutul celui de-al patrulea val al pandemiei în România – în Iași au fost înregistrate 471 de decese, față de 430 în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce reprezintă o creștere de 10%.

Potrivit reprezentanților primăriei, creșterea numărului de decese este vizibilă și în evoluția pandemiei de la un an la altul. În perioada ianuarie – octombrie 2020 au fost înregistrate 4.396 de decese în Municipiul Iași (o medie de 440 de decese pe lună); în perioada ianuarie – octombrie 2021 în Municipiul Iași au fost înregistrate 5.296 de decese (o medie de 530 de decese pe lună), creșterea fiind de 17%.

numar decese din 2019 pana in 2021 iasi
Foto: Facebook/Primăria Municipiului Iași
Sursa: digi24.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x