Saturday, December 4, 2021

Beneficiile dietei mediteraneene. Legătura dintre această dietă și diabet

Must Read

Savoarea, simplitatea, dar mai ales calitatea ingredientelor bucătăriei italiene sunt cele care au dus la succesul dietei mediteraneene.

Savoarea, simplitatea, dar mai ales calitatea ingredientelor bucătăriei italiene sunt cele care au dus la succesul dietei mediteraneene. Faimoasele reţete, recomandate şi de medicii nutritionişti, sunt adaptate peste tot în lume.

La Ambasada Italiei în România a avut loc lansarea Săptămânii Bucătăriei Italiene. Pe lângă sprijinirea sectorului serviciilor, afectat de pandemie, tema de anul acesta a fost conștientizarea sustenabilităţii alimentare.

Medicii recomanda dieta mediteraneană pentru ca ar avea capacitatea sa ajute organismul in lupta cu diverse boli  de inimă, cancer, Parkinson sau Alzheimer. Cercetătorii au descoperit recent si o legătură între aceasta dieta și riscul scăzut de diabet.

- Advertisement -

”Credem că siguranţa alimentară şi sustenabilitatea alimentară sunt puncte de plecare dupa această pandemie. Bucătăria italiană este distinctivă, este un stil de a mânca, este diversitatea culturii noastre şi este inovaţie” ne-a spus Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la București.

”Bucătăria italiană e fantazie, e tradiţie , e regionalitate. Fiecare element vine dintr-o zonă cu energie sustenabilă şi cu produse sustenabile e tot mai bun si bine pentru noi” a adăugat chef Michael Passarelli.

Săptămâna Bucătăriei Italiene la București

Evenimentul de inaugurare a Săptămânii Bucătăriei Italiene promoveaza dieta mediteraneană ca model de alimentaţie echilibrată intr-un an pandemic. Iar aceasta vizeaza produsele proaspete, leguminoase, cerealele integrale, dar si pestele.

Din Italia pleaca anual, in toate colturile lumii, sute de feluri de branzeturi.

”Fantezie, simplitate și traditie. În Italia există peste 450 de brânzeturi înregistate și diferite” spune chef Antonio Passarelli.

”În primul rând, bucătăria italiană este cunoscută ca fiind una din cele mai sanatoase. Chiar şi uitându-ne pe statistici, mulţi oameni aleg să folosească această dietă şi sunt mai sănătoşi pe tot parcursul vieţii, iar în acest mod ajung la o vârstă înaintată” ne-a explicat Micaela Soldini, reprezentant agenția de Comerț din Italia.

Piramida dietei mediteraneene se bazează pe tradițiile alimentare de pe insula grecească Creta și din sudul Italiei din perioada anilor 1960, când în aceste zone, ratele bolilor cronice erau printre cele mai scăzute din lume iar speranța de viață era una ridicată.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Premieră pentru țara noastră: românii au înmatriculat în 2021 mai multe mașini electrice sau hibrid decât pe motorină

Românii au înmatriculat în 2021 mai multe mașini electrice sau hibrid decât pe motorină. Este o premieră pentru țara...
- Advertisement -

More Articles Like This