Thursday, April 25, 2024

Cauciucuri de iarnă 2021. Schimbare uriaşă în acest an, mare atenţie la etichetă

Must Read

Primele ninsori şi-au făcut deja apariţia la munte, iar prognozele ANM anunţă că vremea se răceşte şi aduce cu ea fenomene specifice sezonului rece, astfel că dotarea maşinilor cu anvelope de iarnă este necesară.

Cauciucuri de iarnă 2021. Șoferii care își cumpără în aceste zile cauciucuri de iarnă vor găsi pe ele o etichetă nouă, cu un cod QR. Acesta conține datele tehnice ale cauciucurilor și alte informații despre produs. Codul a fost impus de Uniunea Europeană și este obligatoriu pentru toți producătorii de anvelope.

Cauciucuri de iarnă 2021. La un service din Capitală, şoferii vin în număr tot mai mare să-şi schimbe cauciurile.Adrian Mehedințu, manager service: „Sunt programări făcute până la sfârșitul lunii, constant din juma în juma de oră. Suntem la foc continuu, suntem în mijocul sezonului.”

Puteti gasi cauciucuri online in magazinele:
eMag.ro ; Auto-soft.ro

Costurile anvelopelor sunt mai mari ca anul trecut din cauza faptului că materia primă este mai greu de găsit şi nu se mai produce la fel de mult ca înainte de criza sanitară. Pandemia a afectat preţul anvelopelor. aşa că cine vrea să schimbe cauciurile de iarnă în aest an, va plăti cu cel puţin 5% mai mult, de la un preţ mediu de 400 de lei, la 420 de lei.

- Advertisement -

Cine nu-şi pune cauciucuri de iarnă poate plăti o amendă de până la 2.900 de lei şi se va alege cu certificatul de înmatriculare reţinut.

Cms şef Bogdan Oproiu, Direcţia Poliţiei Rutiere, pentru Pro TV: „Temperaturile au scăzut mult în ultima perioadă, deja în anumite zone a nins, astfel ca la acest moment nu mai putem vorbi că suntem prinşi nepregătiţi.”

Iar românii au de unde alege. Sunt sute de oferte însă, fiţi atenţi, anvelopele noi trebuie să aibă o etichetă care să conţină un cod QR.

Măsura este benefică pentru că atestă faptul că anvelopa este originală, dar oferă şi informaţii importante şoferilor. Asta nu înseamnă că anvelopele produse anul trecut, rămase pe stocuri în magazine, nu pot fi vândute.

Codul Rutier spune că schimbarea anvelopelor de iarnă se face atunci când condiţiile meteo o impun, fără să fie stabiltă o anumită dată.

Poliția Română anunță că a început sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii și transmite că șoferii ale căror autovehicule nu sunt dotate cu astfel de pneuri pot primi amenzi de până la 2.900 de lei, precum și reținerea certificatului de înmatriculare. Deși nu există o dată de la care anvelopele de iarnă sunt obligatorii, acestea trebuie să fie mereu prezente atunci când circulați pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada anului.

Potrivit Codul Rutier, este interzisă circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă. Este vorba despre OG 5 2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.

Pentru a conduce regulamentar, schimbarea anvelopelor, din cele de vară în cele de iarnă, este esențială la sosirea sezonului rece și a zăpezii pe drumuri. „Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă.

Sursa citată mai arată că anvelopele de iarnă se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x