Friday, April 19, 2024

Comisia Europeană anunţă creştere economică de 7% în România

Must Read

Comisia Europeană a revizuit previziunile privind creşterea economiei din România. Potrivit noilor estimări, economia ţării noastre va creşte cu 7 la sută în 2021.

Comisia Europeană anunţă creştere economică de 7% în 2021, în România. Reamintim că în iulie se estima un avans de 7,4% anul acesta,

Comisia Europeană anunţă creştere economică de 7% în România

Conform previziunilor economice de toamnă publicate joi de Comisia Europeană (CE), anul acesta economia României va creşte cu 7 la sută.  De asemenea, în 2022 şi în 2023 economia românească ar urma să înregistreze o expansiune de 5,1% şi, respectiv, 5,2%.

În luna iulie, Comisia Europeană se aştepta la o creștere economică de 7,4% în România, în timp ce Banca Mondială estima o creştere de 7,3%.

La nivelul Uniunii Europene, FMI preconizează o creștere de 5,1% pentru acest an, după o contracție de 5,9% în 2020, cu performanțe notabile în Irlanda (+13%), Estonia (+8,5%), Ungaria (+7,6%) și România. FMI a înrăutățit ușor estimarea privind creșterea economiei globale în 2021, de la 6% la 5,9%.

- Advertisement -

România ar putea înregistra până în 2040 o creştere economică de aproximativ 26 de miliarde de dolari

România ar putea înregistra până în 2040 o creştere economică de aproximativ 26 miliarde de dolari, iar presiunea pe care problemele de sănătate o pun pe sistemul medical românesc ar putea scădea cu până la 36% în următorii 20 de ani, dacă s-ar investi masiv în domeniul sanitar, conform unui raport a McKinsey Global Institute.

Conform studiului, o sănătate mai bună a populaţiei ar putea însemna un avans economic de aproximativ 26 miliarde de dolari până în 2040, aşadar o creştere totală cu 9% şi una de 0,4% anual. Aproape jumătate dintre beneficiile economice ar putea rezulta dintr-o mai mare implicare pe piaţa muncii, o treime din scăderea problemelor de sănătate, în timp ce restul ar putea rezulta din creşterea productivităţii muncii şi scăderea numărului de decese premature.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x