Tuesday, April 16, 2024

Cum arată camionul electric cu dotări SF din China care vrea să rivalizeze cu Tesla Semi. Homtruck are conducere autonomă, radar ultrasonic, dar şi maşină de spălat! FOTO&VIDEO

Must Read

Farizon Auto, divizia comercială a gigantului chinez Geely, a prezentat conceptul unui camion electric care ar putea fi un rival pentru Tesla Semi. Considerat camionul viitorului, Homtruck ar urma să aibă baterii interschimbabile, conexiune permanentă la reţele 5G pentru a facilita modul autonom de conducere, dar şi dotări spectaculoase precum o bucătărie mobilă, maşină de spălat şi chiar un espressor.

Homtruck, camionul electric cu dotări SF din China, este deocamdată în faza de dezvoltare şi ar urma să intre în producţie la începutul anului 2024. Chiar dacă nu există până acum informaţii despre performanţe, chinezii spun că acest cap tractor ar urma să fie disponibil atât în variantă electrică, cât şi cu motorizare hibridă pe bază de metanol.

Farizon Auto, divizia comercială a gigantului chinez Geely, a făcut publice detalii despre camionul cu dotări de ultimă generaţie pe care-l dezvoltă pentru a rivaliza cu Tesla Semi.

Homtruck este conceput pentru şoferii care îşi petrec mare parte din timp străbătând şoselele. Pentru că sunt mai mereu departe de casă, vor avea în cabina TIR-ului numeroase dotări precum frigider, aparat de pregătit băuturi calde, o baie cu duş şi toaletă, dar şi un pat în care se pot odihni.

- Advertisement -

Camionul electric cu dotări SF din China are bucătărie mobilă şi maşină de spălat

Farizon promite că Homtruck va fi ”unul dintre cele mai avansate și mai curate vehicule comerciale”, modelul punând în prim plan siguranța șoferului și a pietonilor și făcând progrese majore în sistemele de propulsie durabilă.

Pe lângă sistemul cu propulsie hibridă, noul Homtruck are și o versiune integral electrică, fiind dotat, de asemenea și cu opțiunea de conducere autonomă pe anumite rute. Modelul va folosi senzori Lidar, un sistem de radar ultrasonic și echipamente de comunicație 5G.

Camionul Homtruck dispune şi de o bucătărie mobilă, complet utilată care este ascunsă pe un panou lateral. Are plită electrică, chiuvetă şi spaţiu suficient pentru farfurii şi ustensile.  De asemenea, TIR-ul chinezesc are chiar şi o maşină de spălat, conform NewAtlas.com.

Mai mult, chinezii ar fi dotat conceputul cu panouri solare amplasate pe acoperişul capului tractor.

Inginerii chinezi spun că au cercetat nevoile şoferilor de camioane pentru a dezvolta sistemele software şi hardware pe baza reţelelor 5G. Homtruck ar urma să dispună de senzori pentru a analiza traficul în aşa fel încât să aleagă rutele optime. De asemenea, se va putea conecta la platforme de logistică pentru a-i ajuta pe şoferi să livreze la timp marfa.

Deocamdată, chinezii au pus la dispoziţie câteva imagini cu Homtruck. Producţia camionului ar urma să înceapă în 2024.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x