Saturday, December 4, 2021

Educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii la şcoală

Must Read

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

Educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii la şcoală. Educația financiară urmează să fie introdusă în școli, ca parte a cursului de educație antreprenorială, conform unui proiectului de lege votat pe 18 noiembrie de Senat. Astăzi, preşdintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

La educaţie antreprenorială, elevii vor învăţa să îşi dezvolte spiritul antreprenorial, dar şi cum să îşi administreze eficient bugetul.

În prezent, în sistemul de învățământ din România nu există nicio oră de educație financiară integrată în curricula obligatorie, la nicio clasă din învățământul preuniversitar.

- Advertisement -

Educaţia juridică este studiată deja ca opţional în aproape 130 de şcoli din ţară şi este predată de profesori instruiţi de o asociaţie specializată în domeniul justiţiei.

„Dobândirea competențelor juridice și etice, alături de cele financiare și antreprenoriale reprezintă un prim pas către stabilirea unei perspective solide a tânărului privind rolul, responsabilitățile și capacitățile acestuia de a iniția și dezvoltă o afacere. Nu este suficient că tinerii să dobândească competențe antreprenoriale, să știe cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, este nevoie să înțeleagă și să integreze și comportamente responsabile din punct de vedere juridic. În anul 2018, într-un studiu lansat privind competențele cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, Comisia Europeană califică cunoștințele juridice că necesare încă din primii ani de studiu”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Serialul „Sex and the City” revine pe ecrane! Cum se numește continuarea și când are loc premiera. Trailerul oficial VIDEO

Trailerul continuării serialului „Sex and the City”, intitulată „And Just Like That”, a fost lansat de HBO Max. „And Just...
- Advertisement -

More Articles Like This