Friday, December 3, 2021

Europa, amenințată de pene de curent în această iarnă. Specialist: “Trebuie să fim pregătiți pentru blackout!”

Must Read

Perspectiva unei întreruperi generalizate a energiei electrice la nivel continental sau național în Europa este alimentată de factori multipli, între care cererea crescută de gaze și evoluțiile din piața energetică, avertizează specialiștii.

Trafigura, unul dintre actorii importanți în tranzacțiile energetice la nivel global, avertiza asupra posibilității ca alimentarea cu energie electrică să sufere sincope, pe fondul unor livrări scăzute de gaze naturale.

Scenariul a fost comentat la Antena 3 de Dumitru Chisăliță, expert în domeniul energiei.

Specialist: “Posibilitatea unui blackout, mai mare decât în anii precedenți”

- Advertisement -

“Trebuie să fim atenți la cine impune pe piață astfel de elemente. Orice comerciant este interesat să vândă, să fie prețuri cât mai mari. Astfel de informații trebuie privite cu o anumită precauție. În același timp, nu sunt nici adeptul poziției oficialilor români, care susțin că niciodată nu se poate întâmpla o astfel de criză energetică în România.

Cred că trebuie să fim prudenți în abordare și pregătiți pentru orice situație. Chiar dacă o astfel de situație este puțin probabilă, nu o putem exclude. Iarna aceasta este o iarnă atipică.

În primul rând, avem niște prețuri foarte mari. Avem o schimbare a fluxurilor de gaz în Europa.Avem o cerere de gaze care este mai mare decât oferta. Toate aceste elemente sunt de natură să contribuie mult mai mult decât în anii precedenți la un posibil blackout.

Specialist: “Trebuie să fim pregătiți!”

În același timp, trebuie să fim realiști și să constatăm că această situație nu este, totuși, iminentă, probabilitatea să se întâmple fiind mică.

Asta nu exclude pregătirea noastră, pentru că nu trebuie să trecem, neapărat, printr-un blackout (pană generală de curent de lungă durată, n.r.).

Este suficient să traversăm o perioadă cu viscol puternic, în urma căruia să rămânem un număr de ore sau de zile fără energie electrică, și căreia trebuie să fim pregătiți să-i supraviețuim (…)

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Cum arată casa în care locuiește miliardarul Elon Musk. Condițiile modeste în care trăiește cel mai bogat om al lumii VIDEO

Elon Musk știe să facă afaceri, iar acest lucru i-a adus și titlul de cel mai bogat om al planetei,...
- Advertisement -

More Articles Like This