Friday, March 29, 2024

Fostul director al Citigroup spune că toate băncile majore vor intra pe piața crypto în „cel mult 3 ani” / Criptomonedele valorează în premieră peste 3 trilioane de dolari

Must Read

Toate băncile majore vor analiza serios în curând intrarea pe piețele de tranzacționare a criptomonedelor, afirmă fostul director al gigantului bancar Citigroup, Vikram Pandit, citat de Markets Insider.

Bancherul a afirmat într-un interviu acordat agenției Bloomberg că în cel mult trei ani „fiecare bancă mare sau companie de investiții se va gândi activ” dacă ar trebui să tranzacționeze „active legate de criptomonede”.

Comentariile finanțistului reprezintă încă un semn că sectorul bancar tradițional devine tot mai deschis față de criptomonede, prețul acestora crescând exploziv în 2021.

Pandit a fost CEO al Gitigroup între 2007 și 2012, înființând ulterior The Orogen Group, o companie axată pe investiții în domeniul tech.

- Advertisement -

Mai mulți actori instituționali majori au început să investească în domeniul crypto în următorii ani, printre aceștia numărându-se BlackRock, Tesla și Mastercard.

Piața crypto a depășit în premieră pragul de 3 trilioane de dolari al capitalizării de piață

O analiză efectuată recent a descoperit că cele mai mari bănci de pe Wall Street au început să angajeze numeroși experți din domeniu, un semn că adoptarea activelor digitale la nivel instituțional ar putea avea loc mai devreme decât anticipau unii analiști.

Goldman Sachs a angajat 82 de profesioniști din domeniul crypto, Walls Fargo 74, Fidelity 68, JPMorgan 63, potrivit companiei de date Revelio care a căutat prin anunțurile de locuri de muncă postate online.

Capitalizarea de piață totală a criptomonedelor a crescut de la 450 de miliarde de dolari la începutul anului la un nivel record de peste 3.000 de miliarde luni.

Pandit a vorbit în termeni favorabili și despre adoptarea de către băncile centrale ale unor monede digitale care să le permită oamenilor să dețină și să facă plăți în moneda băncii centrale.

Fostul CEO al Citigroup a investit în companii din domeniul crypto precum Coinbase însă nu toți greii din sectorul bancar sunt atât de entuziasmați de criptomonede.

Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan, este un cunoscut sceptic și a declarat recent că bitcoin și criptomonedele sunt lipsite de valoare.

Însă chiar și Dimon spune că banca pe care o conduce vrea să acorde clienților săi acces „pe cât de curat posibil” la active digitale întrucât există o cerere puternică din partea acestora.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x