Friday, March 29, 2024

Germania vrea să introducă vaccinarea obligatorie şi carantina. Ministrul Sănătăţii: Germanii vor fi „vaccinaţi, vindecaţi sau morţi” până la sfâşitul iernii

Must Read

Rata de incidenţă a coronavirusului pe şapte zile din Germania a crescut duminică la cel mai înalt nivel de când a început pandemia pentru a 14-a zi consecutiv, ajungând la 372,7 la nivel naţional.

UPDATE: Cetăţenii germani vor fi ”vaccinaţi, vindecaţi sau morţi” până la sfâşitul acestei ierni din cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19, a avertizat luni ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, potrivit AFP.

”Probabil că până la sfârşitul iernii, cum se spune uneori cu cinism, fiecare sau aproape fiecare va fi vaccinat, vindecat sau mort” din cauza răspândirii variantei Delta ”foarte, foarte contagioase” a coronavirusului, a spus Spahn, care şi-a îndemnat încă o dată conaţionalii să se vaccineze ”urgent”.

Germania, şi în special în regiunile sale din sud şi est, este lovită în prezent de un nou val de infectări pe care experţii şi responsabilii politici îl atribuie mai ales unei rate de vaccinare, de 68%, care este printre cele mai reduse din Europa de Vest.

- Advertisement -

Cancelarul creştin-democrat Angela Merkel şi succesorul ei social-democrat Olaf Scholz au decis joi să înăsprească restricţiile antiepidemice pentru persoanele nevaccinate, dar au exclus instituirea vaccinării obligatorii anti-COVID-19 pentru ansamblul populaţiei.

Politicienii germani discută dacă să introducă obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru populaţie, având în vedere creşterea numărului de infectări şi ratele scăzute de vaccinare, transmite Reuters.

Câţiva membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au declarat duminică că guvernele federale şi de stat ar trebui să introducă vaccinări obligatorii în curând, deoarece alte eforturi de a creşte rata scăzută de inoculare a Germaniei, de doar 68%, au eşuat.

”Am ajuns la un punct în care trebuie să spunem clar că avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto şi de carantină pentru cei nevaccinaţi”, a scris Tilman Kuban, şeful aripii de tineret a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel, în ziarul Die Welt. Rata de incidenţă a coronavirusului pe şapte zile din Germania a crescut duminică la cel mai înalt nivel de când a început pandemia pentru a 14-a zi consecutiv, ajungând la 372,7 la nivel naţional. În unele regiuni, incidenţa a depăşit 1.000, unele spitale raportând deja ocuparea în totalitate a unităţilor de terapie intensivă.

Recordul în cel de-al treilea val al pandemiei, în decembrie anul trecut, a fost de 197,6.

De la debutul pandemiei, în februarie 2020, în Germania au fost raportate 5,35 milioane de infecţii cu coronavirus. Numărul total de decese este de 99.062.

Premierul landului bavarez Markus Soeder a cerut o decizie rapidă de a face vaccinările împotriva Covid-19 obligatorii, în timp ce premierul landului Schleswig-Holstein, Daniel Guenther, a spus că autorităţile ar trebui cel puţin să discute un astfel de pas pentru a creşte presiunea asupra cetăţenilor nevaccinati.

Danyal Bayaz, un membru influent al Verzilor şi ministrul Finanţelor în landul Baden-Wuerttemberg, unde ratele de infectare sunt foarte mari, a spus că ar fi o greşeală în acest moment al pandemiei să excludeţi vaccinarea obligatorie.

Verzii sunt în prezent în discuţii cu social-democraţii de centru-stânga (SPD) şi democraţii liberi (FDP) pentru a forma un guvern de coaliţie la nivel federal.

Cele trei partide se află în etapele finale ale încheierii unui acord de coaliţie care ar deschide calea pentru ca ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, de la SPD, să-i succedă lui Merkel în funcţia de cancelar în prima jumătate a lunii decembrie.

Scholz a spus că doreşte o dezbatere pentru a stabili dacă vaccinarea va fi obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi asistentele de geriatrie.

Membrii FDP şi-au exprimat obiecţiile faţă de un astfel de pas, deoarece partidul pune un accent mai mare pe libertatea individuală.

Austria vecină a anunţat săptămâna aceasta un plan de a face vaccinurile obligatorii anul viitor. Germania le cere cetățenilor săi să stea acasă: „Întreaga țară este un mare focar”

„Am ajuns la un punct în care doar creșterea vaccinării nu va fi suficientă pentru a limita acest nou val”, spune președintele Institutului, Robert Koch.

Carantine de noapte, restricții sociale, închideri de afaceri, măști și o luare de de la capăt. Germania, țara europeană care a avut cel mai mult acces la vaccinurile împotriva coronavirusului din cauza contractelor suplimentare pe care le-a încheiat în afara celor semnate de Comisia Europeană, se confruntă cu un tsunami fără precedent de infecţii și spitalizări generate de cei nevaccinaţi. Situația, cu aproximativ 53.000 de infecții și 200 de decese pe zi, este atât de gravă, încât președintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a lăsat deoparte simpla expunere a datelor epidemiologice pentru a cere populației să nu plece de acasă și să evite spațiile puțin ventilate.

„Am ajuns într-un punct în care simpla creștere a vaccinării nu va fi suficientă pentru a stăpâni acest al patrulea val”, a spus Wieler, care nu își ascunde dezamăgirea față de lipsa de solidaritate manifestată de cetățenii care au avut la dispoziţie totul de luni de zile să se vaccineze și nu au făcut acest lucru, punând astfel în pericol societatea în ansamblu. Acum, spune Wieler, nu mai putem vorbi de „focare” pentru că toată țara este un „mare focar”, un vulcan care a pus întreaga țară în stare de urgență.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x