Tuesday, July 23, 2024

Greșeala pe care toți românii trebuie să o evite. Setarea frigiderului care poate bubui factura la energie

Must Read

După ce prețurile facturilor la energie și gaze au explodat, tot mai mulți români încearcă să economisească din toate părțile pentru a putea trece cu bine de iarna aceasta.

Greșeala pe care toți românii trebuie să o evite. Frigiderul este unul dintre electrocansicele mari care are nevoie continuă de alimentare la priză, însă puțini știu că o greșeală banală ar putea cântări mult la factura de energie.

Greșeala pe care toți românii trebuie să o evite. Setarea frigiderului care poate bubui factura la energie

Trebuie să știm că temperatura optimă a frigiderului trebuie să fie în jurul valorilor de 2-7 grade Celsius, însă totul oscilează în funcție de perioada anului în care ne aflăm. Produsele pe care le depozitezi în frigider trebuie menținute la o temperatură cu până la 2 grade mai mică vara.

Iarna însă, temperatura setată pentru frigider poate să crească până la 4 sau 5 grade Celsius, ținând cont de locul în care aparatul este amplasat, dar și de cât de des deschizi ușa lui. Totodată, locul optim al frigiderului este într-o cameră care are o temperatură constantă, fără să fie așezat lângă o sursă care generază căldură sau între pereți. Trebuie să existe o distanță de cel puțin 10 cm între aparat și aceștia, iar el să fie ferit de razele soarelui pentru a nu crește consumul.

- Advertisement -

Trebuie să știm, totodată, că este important și modul în care așezăm produsele pe rafturi.

In functie de tipul alimentelor proaspete (verdeturi, carne, oua, produse lactate), va trebui sa le depozitezi in frigider, congelator sau in recipiente pe care sa le tii la temperatura camerei, in camara sau in pivnita. Atunci cand vrei sa le pastrezi mai mult timp, este foarte important sa tii cont de anumite reguli, pentru ca ele sa fie la fel de bune pentru a fi consumate ca atare sau pentru a fi gatite, chiar si dupa cateva luni, in unele cazuri.

Unele alimente trebuie pastrate obligatoriu la frigider, pentru a impiedica dezvoltarea unor bacterii periculoase. Aici intra toate produsele care au un termen de garantie, mancarea gatita, deserturile, carnurile preparate pe gratar si, desigur, alimentele proaspete. Ca sa ai siguranta ca le depozitezi corect, iata care sunt cateva dintre recomandarile specialistilor:

-regleaza temperatura din interiorul frigiderului – pentru ca bacteriile periculoase sa nu se poata dezvolta, este necesar ca in frigider temperatura sa se situeze intre 0 si 5 grade Celsius;
-foloseste un termometru de frigider – daca modelul frigiderului tau este mai vechi si nu afiseaza temperatura din interior, atunci este indicat sa folosesti un termometru pentru a o monitoriza;
-acorda atentie deschiderii usii frigiderului – pentru ca temperatura dinauntru sa se mentina constanta, este important sa nu tii usa frigiderului deschisa foarte mult timp, mai ales in sezonul cald; apoi, este bine ca aparatul tau frigorific sa nu stea chiar in bucatarie, unde gatesti foarte mult (este indicat sa stea pe hol sau sa fie cumva izolat de restul incaperii);
-dezgheata frigiderul – majoritatea modelelor moderne au functia de dezghetare automata, insa sunt si situatii in care trebuie sa dezgheti frigiderul manual; recomandarea este sa nu pui alimentele inauntru pana ce in interior nu este atinsa temperatura corespunzatoare.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă. “Este cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru partid și pentru țară”

Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, o decizie extraordinară care aruncă în incertitudine nominalizarea democrată cu...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x