Saturday, April 20, 2024

Leguma-minune care funcţionează ca un pansament gastric. În plus, favorizează pierderea kilogramelor în plus şi menţine pielea tânără

Must Read

Cu un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, spanacul are nenumărate beneficii asupra sănătăţii. Poate cea mai importantă calitate a acestei legume cu frunze verzi este aceea că funcţionează asemeni unui pansament gastric, ameliorând semnificativ simptomatologia afecţiunilor gastrice.

Spanacul este un veritabil pansament gastric natural, având beneficii dovedite în ameliorarea simptomelor provocate de ulcerul peptic sau de gastrită. Pe lângă beneficiile incontestabile pe care le aduce sistemului digestiv, spanacul îmbunătățește vederea, previne anemia, echilibrează tensiunea arterială, accelerează metabolismul favorizând pierderea în greutate.

Spanacul funcţionează ca un pansament gastric

Ulcerul, una dintre cele mai frecvente boli digestive, apare în urma distrugerii mucoasei gastrice sau duodenale, leziune produsă de acidul gastric sau sucul digestiv. Alimentaţia are un rol important în prevenirea și tratamentul ulcerului, având ca principal obiectiv recuperarea și protejarea stomacului, facilitează digestia, ameliorează durerea.  Această legumă cu frunze verzi grăbeşte vindecarea prin reducerea inflamaţiei.

- Advertisement -

Dacă suferi de ulcer peptic, include în alimentaţia ta legume, fructe și cereale integrale deoarece sunt bogate în vitaminele A și C. Cele mai bune surse de vitamina A sunt: morcovii, legumele cu frunzele verzi – spanac, broccoli, dar și ardei roși, mango și caise. În plus, spanacul mai conţine vitamina K, vitamina B, acid folic, magneziu și în special fier.

Beneficiile consumului de spanac

Pe lângă faptul că ameliorează simptomatologia afecţiunilor gastrice, consumul de spanac mai are o mulţime de alte beneficii:

Îmbunătățește vederea, datorită conţinutului mare de betacaroten și luteină. În acest scop, se recomandă consumul spanacului gătit întrucât, după gătire, betacarotenul se absoarbe mai uşor. Vitamina A din componenţa acestei legume reduce iritaţiile oculare și uscăciunea ochilor. Luteina și zeaxantina din spanac sunt antioxidanți care protejează ochii de radiațiile UV, vinovate de apariţia cataractei.

Normalizează tensiunea arterială, datorită conţinutului ridicat de potasiu. De menţionat că această plantă are un conținut redus de sodiu. Persoanelor hipertensive le este recomandat consumul redus de sodiu şi consumul ridicat de potasiu, întrucât potasiul scade tensiunea arterială, iar sodiul o mărește. Acidul folic din spanac contribuie, la rândul lui, la reducerea tensiunii și la relaxarea vaselor de sânge și a arterelor.

Accelerează metabolismul. Spanacul este recomandat în dietele de slăbire întrucât proteinele pe care le conţine sunt transformate rapid de către enzime în aminoacizi. Astfel, metabolismul este accelerat. De asemenea, tilacoida, o structură ataşată de membrana frunzei de spanac, diminuează senzaţia de foame.

Întărește musculatura. Spanacul conţine coenzimă Q-10, care are un rol deosebit de important în fortifierea musculaturii.

Menţine sănătatea părului şi a pielii, graţie conţinutului ridicat de vitamina A. Această vitamină favorizează producerea de uleiuri naturale care hidratează părul şi pielea. Totodată, spanacul este bogat în vitamina C, care este absolut necesară producerii de colagen, proteină ce asigură elasticitatea pielii şi a firului de păr.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x