Thursday, April 25, 2024

Masa de Sărbători, mult mai scumpă în acest an. Preţul cozonacilor va creşte cu 30%

Must Read

Dragoş Frumosu a declarat că sectorul panificaţiei este cel mai văduvit în această perioadă, pentru că este afectat de creşterile de preţuri la energie. 

Masa de Sărbători va fi mai scumpă. Dragoş Frumoşu, preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA) a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că se aşteaptă scumpiri în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc, produsele lactate. Potrivit sindicalistului, de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut.

Dragoş Frumosu a declarat că sectorul panificaţiei este cel mai văduvit în această perioadă, pentru că este afectat de creşterile de preţuri la energie.

”Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creştererile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus.

- Advertisement -

Potrivit preşedintelui SINDALIMENTA, dacă până acum preţurile au crescut cu 15%, sigur vor creşte cu încă 15%.  „Vă spun cu toată responsabilitatea. probabil de sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a mai afirmat Dragoş Frumosu, precizând că s-au înregistrat deja creşteri de preţuri la ulei cu 20%, la lactate, între 5 şi 7%.

El a menţionat că de la 1 ianuarie, preţul la carnea de pasăre va creşte cu 10 sau 15% în primă fază, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă, atât carne şi pentru preparate.  Da asemenea, de la 1 februarie 2022 am putea înregistra o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x