Thursday, January 20, 2022

Noua variantă Omicron în Europa: Primele cazuri în Germania și Cehia / Alți 61 de pasageri veniți din Africa de Sud, suspectați că sunt infectați cu noua tulpină Covid-19 în Olanda

Must Read

61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19, iar autoritățile olandeze au anunțat că sâmbătă dimineața fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri are legătură cu noua variantă a coronavirusului Omicron, relatează Reuters. Și autoritățile din Germania au transmis că au detectat mutații specifice noii tulpini la o persoană care s-a întors recent din Africa de Sud. Răspândirea noii tulpini în Europa are loc în contextul în care deja multe state europene se confruntau cu o creștere a numărului de cazuri Covid-19.

12.40 Cehia a anunțat și ea că a identificat un posibil caz de infectare cu noua tulpină, transmite Reuters. Este vorba despre o persoană care a stat mai mult timp în Namibia, a anunțat ministerul sănătății.

12.35 O persoană care s-a întors din Africa de sud și a aterizat pe aeroportul din Frankfurt este, cel mai probabil, primul caz de infectare cu noua tulpină din Germania. Ministrul regional al afacerilor sociale a declarat că, cel mai probabil, varianta Omicron a ajuns în Germania. Informația trebuie însă confirmată pe baza secvențierii care este în curs.

În jur de 600 de pasageri au ajuns vineri la Amsterdam cu două curse KLM, fiind obligați să aștepte ore în șir din cauza îngrijorărilor generate de noua variantă a coronavirusului identificată în zona Africii de Sud și declarată ieri de OMS ca fiind una îngrijorătoare ca urmare a numeroaselor mutații și a riscului de a fi mult mai contagioasă.

- Advertisement -

Vineri, pe fondul acestor îngrijorări, mai multe state din UE, dar și state asiatice au impus interdicții de călătorie în zona africană unde ar fi apărut noua variantă denumită Omicron (a cincisprezecea literă a alfabetului grec). SUA au anunțat și ele că de luni vor suspenda călătoriile în zonă.

Noua variantă a fost detectată la începutul lunii noiembrie și, având în vedere numărul mare de mutații suferite, oamenii de știință au precizat că este posibil ca noua versiune Covid-19 să se fi dezvoltat la o persoană imunocompromisă care suferea de o infecție cronică mai veche, netratată.

Ministrul olandez al sănătății a anunțat sâmbătă că 61 de pasageri au fost depistați pozitiv.

“Călătorii testați pozitiv vor fi plasați în carantină într-un hotel din apropierea aeroportului Schiphol,” au anunțat autoritățile sanitare.

“Dintre testele pozitive, încercăm să stabilim cât mai rapid cu putință dacă există vreun caz de infectare cu noua variantă denumită Omicron”, au mai transmis oficialii citați de Reuters.

Guvernul olandez a interzis vineri zborurile dinspre Africa, autoritățile anunțând că acei călători care sunt deja în drum spre Olanda vor fi testați și plasați în carantină.

Un caz a fost confirmat vineri în Belgia, primul în Europa, altul în Israel și două cazuri în Hong Kong.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

În Cluj parcarea e mai scumpă decât în Manhattan. Cât a plătit un şofer după mai puțin de două ore petrecute la Urgențe

Taxa de parcare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca ajunge să coste mai mult decât în Manhattan, unul...
- Advertisement -

More Articles Like This