Friday, April 19, 2024

Planul lui Iohannis, devoalat de Orban: Mircea Geoană președinte, Klaus Iohannis premier

Must Read

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, dezvăluie, miercuri, un posibil plan al lui Klaus Iohannis pentru momentul în care nu va mai fi președintele României: „El își dorește să fie premier”, spune Orban despre Iohannis.

Orban a spus, miercuri seara, la Realitatea Plus, că planul lui Klaus Iohannis poate fi văzut în negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea unei coaliții de guvernare. El acuză că președintele Iohannis este în spatele negocierilor.

„Este planul lui Iohannis care nu vrea să se pensioneze și care după ce își termină mandatul în 2024 dorește să fie premier. (…) (Dacă se schimbă Constituția – n.r.), președintele nu mai e ales de popor, ci e ales de Parlament și e mai ușor de implementat o negociere politică decât o campanie în care cetățenii români sunt cei care decid”, a spus Orban.

Întrebat dacă planul ar fi tandemul Mircea Geoană președinte – Klaus Iohannis premier, Ludovic Orban a spus: „Eu am mai fost în filmul ăsta. E posibil”.

- Advertisement -

„Nu mai poate să fie președinte (despre Ioahnnis – n.r.). El are două mandate pline, nu mai poate fi președinte. Deci el își dorește să fie premier. Și pentru a fi premier are nevoie de câteva lucruri: să controleze PNL și are nevoie de un partener cu care să se înțeleagă, să-i ofere câștigarea președinției României și acel președinte și partener. (Mircea Geoană președinte și Iohannis prim-ministru – n.r.) e posibil, deși dacă ne uităm în istoria alegerilor prezidențiale vom vedea că la alegerile prezidențiale, de regulă, candidatul la funcția de președinte al României a fost președintele PSD, indiferent că a fost Ponta, Geoană, Năstase. Filmul ăsta a mai fost în 2009”, a spus Orban.

Fostul președinte PNL crede că acest plan a fost motivul pentru care s-a pus s-au folosit toate „pârghiile posibile și imposibile, folosirea amenințărilor, a unor instrumente profund nedemocratice” la Congresul din 25 septembrie, despre care spune că a fost „cel mai nedemocratic din istoria partidelor din România”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x