Tuesday, April 16, 2024

Președintele Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă (PNL) candidat pentru funcția de premier, în cadrul unei coaliții PSD-PNL-UDMR. Premierul desemnat Ciucă: ”Sperăm ca începând de joi să ne apucăm serios de treabă”.

Must Read

În urma consultărilor de la Palatul Cotroceni cu partidele care urmează să formeze coaliția de guvernare, care au început la ora 12:00, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să fie primul premier în cadrul rotației din coaliția PNL – PSD – UDMR.

În noul Executiv, PSD va avea nouă ministere (Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și Familie), PNL opt ministere (Justiția, Interne, Externe, Investiții și Proiecte Europene, Energie, Educație, Digitalizare, Turism), iar UDMR trei (Dezvoltarea, Mediul, Sportul).

Principalele declarații ale președintelui Iohannis:

  • S-a încheiat sesiunea de consultări cu partidele. Am constatat că în parlament s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL – PSD – UDMR și grupul minorităților.
  • Reprezentanții au dorit să vine împreună la consultări și am avut o discuție foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și a se prezenta în fața parlamentului pentru votul de încredere.

Principalele declarații ale premierului desemnat Nicolae Ciucă:

- Advertisement -
  • În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să constituim o coaliție solidă în parlament, astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic, cetățenii așteaptă stabilitate și soluții pentru a rezolva problemele create de pandemie și criza energetică.
  • De asemenea, să avem un program pentru a pune în aplicare deciziile legate de PNRR. Este cât se poate de evident când, pentru prima dată, în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru derularea unor investiții solide și de măsuri sociale astfel încât să fie acoperite problemele create de situația de criză.
  • Sperăm ca începând de joi să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale.

Cred că e bine că am ajuns în faza asta când se conturează formarea unui guvern”, a declarat şeful statului, la primirea delegației formate din reprezentanți ai PNL, PSD, UDMR şi ai minorităților.

USR nu a onorat invitația președintelui, Dacian Cioloș spunând că “partidul nu vrea să gireze acest simulacru de consultări”.

Amintim că, în această dimineață, PSD a votat ca PNL să dețină primii funcția de premier (Nicolae Ciucă) în cadrul alianței, urmând ca social democrații să primească următoarele ministere: Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și familie și Secretariatul General al Guvernului.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x