Saturday, September 24, 2022

Primul oraş din lume unde carnea este interzisă prin lege. Nu se permite nici folosirea folosirea cepei și a usturoiului la gătit

Must Read

Primul oraş din lume unde carnea este interzisă prin lege. Varanasi, capitala spirituală a Indiei, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai sacre orașe din lume şi atrage turiștii pe măsură ce se transformă într-un paradis vegetarian.

Primul oraş din lume unde carnea este interzisă prin lege. În India, o țară care este 80% hindusă și 20% vegetariană, opțiunile fără carne sunt omniprezente. Dar ceea ce face ca bucătăria vegetariană din Varanasi să fie atât de interesantă este faptul că specialitățile sattvice și vegetariene sunt influențate de spiritualitate.

În 2019 guvernul hindus-naționalist BJP a interzis vânzarea și consumul de carne pe o rază de 250 de metri în jurul tuturor templelor și siturilor de patrimoniu din Varanasi.

Primul oraş din lume unde carnea este interzisă prin lege

Din ce în ce mai mulți bucătari se inspiră din moștenirea culinară a orașului, recreând aromele acestuia în restaurantele lor, scrie BBC, citat de Aleph News.

- Advertisement -

Lanțul britanic explică faptul că un meniu sattvic se bazează pe principiile ayurvedice și aderă la cele mai stricte standarde de vegetarianism prescrise de Sanatana dharma, o formă absolută de hinduism. De altfel, nu se permite nici folosirea cepei și a usturoiului la gătit, despre care se crede că sporesc furia, agresivitatea și anxietatea.

În plus, carnea, ceapa și usturoiul „exacerbează tendințele tamasice (opusul celor sattvice), ceea ce face dificilă concentrarea și exercitarea unei bune judecăți”, a explicat Abhishek Shukla, un shastri (preot) în celebrul templu Kashi Vishwanath din Varanasi.

 

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Comisia Europeană vrea ca 90% din populația UE să fie testată pentru cancer până în 2025

Până în 2025, 90% din populația UE care îndeplinește criteriile de screening ar trebui să fie testată pentru cancerul...
- Advertisement -

More Articles Like This