Friday, March 29, 2024

Românii șomeri din Italia ar putea rămâne fără ajutoare sociale

Must Read

Guvernul de la Roma dă o lovitură dură românilor din Italia. Aceştia ar putea rămâne fără ajutorul social pentru şomeri. Măsura face parte dintr-un nou pachet de modificări legislative menit să schimbe total piața muncii din Peninsulă.

Ajutorul social pe care guvernul italian îl oferă celor care nu au un loc de muncă, este subiectul cel mai fierbinte, și cel mai dezbătut în aceste zile în Italia. Fraudat, în principal de români, care deși nu locuiesc în Italia, veneau aici lună de lună ca să-și ridice banii, sau de alte persoane care dețineau autovehicule de lux, bărci, sau care locuiau chiar în Caraibe, totuși aveau acces la acești bani.

Din 2020 și până acum, guvernul italian a dat 15 miliarde de euro pentru acest ajutor, sumă din care 117 milioane este suma fraudată. De aceea, guvernul italian a considerat că este momentul schimbării criteriilor prin care se poate avea acces la acești bani.

Dacă înainte trebuia să fii rezident de 10 ani în Italia ca să obții acest ajutor, acum perioada a scăzut la 5 ani. Apoi, persoana care beneficiază de acest ajutor, dacă refuză un loc de muncă oferit de statul italian, i se taie din bani; dacă refuză un al doilea loc de muncă, atunci este anulat acest ajutor.

- Advertisement -

Să măresc sumele date familiilor foarte numeroase, și scade suma celor care sunt singuri.

Firmele care angajează persoane care beneficiază de acest ajutor, vor primi facilități de la statul italian.

Guvernul pretinde controale drastice pentru toți cei care accesează acest ajutor, tocmai pentru a stopa furturile, și pentru ca banii să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x