Thursday, April 25, 2024

Se va întâmpla în 2022! Pfizer dă lovitura. Va controla totul

Must Read
BioNTech/Pfizer și Moderna vor domina anul viitor piața vaccinurilor Covid-19, generând vânzări combinate de 93,2 miliarde de dolari, aproape dublu față de sumele obținute în 2021, potrivit noilor prognoze. Airfinity, o firmă de analiză a datelor privind sănătatea, sugerează că cei doi producători de vaccinuri pe bază de ARN mesager vor controla trei sferturi din piața non-chineză a vaccinurilor în 2022.

Pfizer și BioNTech se așteaptă ca vaccinul lor împotriva COVID-19 să genereze vânzări de 33,5 miliarde de dolari în acest an. Moderna anticipează, de asemenea, vânzări de aproximativ 20 de miliarde de dolari în acest an pentru vaccinul său. După cum arată noile estimări, aceste cifre ar putea crește în 2022 și chiar s-ar putea dubla în cazul unuia dintre vaccinuri.

Vînzările Pfizer-BioNTech de anul viitor vor ajunge la de 54,5 miliarde de dolari și își va consolida poziția

Estimările prevăd că vânzările pentru ambele vaccinuri s-ar putea dubla anul viitor. Conform publicației Financial Times, se estimează că vînzările vaccinului Pfizer-BioNTech de anul viitor vor ajunge la de 54,5 miliarde de dolari, iar ale vaccinului Moderna de 38,7 miliarde de dolari, potrivit The Motley Fool.

Alți analiști contestă aceste previziuni optimiste pentru anul viitor, deși susțin că Pfizer, care a dominat cursa vaccinurilor, își va consolida poziția în lunile următoare.

Cât vrea să vândă Moderna anul viitor

Moderna a dezvăluit că se așteaptă ca anul viitor să vândă între 2 și 3 miliarde de doze. La 2 miliarde de doze, 38,7 miliarde de dolari înseamnă că prețul unei doze va fi 19,35 dolari, iar dacă va vinde 3 trei miliarde de doze atunci prețul ar fi undeva la 12,90 dolari pe doză.

- Advertisement -

Va mai exista o cerere atât de mare de vaccinuri?

Marea întrebare în acest moment este dacă anul viitor mai exista o cerere atât demare pentru aceste vaccinuri. Experții cred că cea mai mare parte a cererii va veni de la țările în curs de dezvoltare. Dar, în cazul acestor state, companiile Pfizer și Moderna nu vor putea vinde vaccinurile la prețurile la care le vând acum națiunilor dezvoltate.

De altfel, Pfizer, alături de alţi producători de vaccin anti COVID-19, s-au confruntat anul acesta cu critici din partea ţărilor în curs de dezvoltare şi a grupurilor de ajutor care au solicitat ridicarea brevetelor pentru ca vaccinul să fie produs în cantităţi mai mari.

Cererea de vaccinuri pe bază de ARN mesager din partea naţiunilor bogate a crescut cum era de așteptat, grație studiilor care demonstrează că sunt semnificativ mai eficiente decât vaccinurile rivale care conţin fie proteine virale, fie virus atenuat.

Profiturile BioNTech în prima jumătate a anului au atins 3,9 miliarde de euro, faţă de pierderile de 142 de milioane de euro din 2020. Veniturile din vaccin, care urmează să devină unul dintre cele mai bine vândute medicamente din lume, sunt împărţite cu Pfizer.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x