Decembrie, chiar dacă este ultima lună din an, este cea mai așteptată perioadă atât de copii și adolescenți, cât și de adulți. Decembrie înseamnă magie și veselie. Începutul iernii ne aduce: zăpadă, sporturi de iarnă, distracție la munte, turtă dulce, Moș Nicolae, ornamente strălucitoare, Crăciun, An Nou, vacanță, pe scurt o bucurie imensă. Spre deosebire de restul popoarelor, noi avem o zi importantă chiar la începutul lui decembrie, anume Ziua Națională a României.

Orașul este plin de steaguri tricolore, decorațiuni, cântece tradiționale românești, parade militare și mâncare. Mirosul dulce-condimentat al fasolei cu cârnați afumați ne ajută să ne încălzim în ziua rece de 1 Decembrie.

Dacă intenționezi să gătești și tu fasole cu cârnați pentru miercuri, 1 Decembrie, în rândurile următoare ți-am pregătit o rețetă simplă, care îți va aduce admirație în rândul vecinilor din bloc, chiar dacă ești un novice în bucătărie.

Secretul fasolei cu cârnați. Ingredientele necesare pentru un gust magic

- Advertisement -

Această rețetă este simplă, ieftină, gustoasă și sățioasă, pe scurt: este perfectă. Lista ingredientelor este mică, așa că nu trebuie să scoți toți banii din portofel la magazin. Ai nevoie doar de următoarele:

INGREDIENTE:

– 300 g fasole boabe;

– 500 g cârnați;

– o ceapă;

– doi morcovi;

– doi căței de usturoi;

– două foi de dafin;

– o linguriță de cimbru;

– 100 ml suc de roșii;

– ulei, sare, piper.

MOD DE PREPARARE:

Începem prin a pune boabele de fasole la înmuiat în apă cu câteva ore înainte de a începe să o gătim. După ce s-au înmuiat, punem boabele de fasole la fiert într-o oală cu apă și sare. Când apa începe să clocotească, îndepărtăm spuma și turnăm apă peste pentru a umple din nou oala. Acest proces trebuie repetat de trei ori consecutiv.

Boabele de fasole rămân la fiert până se înmoaie. În mod normal, durează o oră, însă depinde cât de vechi sunt boabele de fasole, așa că nu te speria dacă fasolea ta se fierbe încet. Pe lângă sare, în apă putem adăuga păstârnat, morcov sau țelină.

După ce te-ai asigurat că fasolea este fiartă, începem să pregătim garnitura gustoasă. Taie cârnații cum vrei tu, în bucăți mici sau mari, și punei în tigaie la prăjit. După ce au început să se rumenească, adăugăm usturoiul, ceapa și morcovii tocați. Amesteci până încep să se înmoaie legumele, apoi pui 100 ml suc de roșii, cimbru și frunzele de dafin.

După acest proces, mâncarea se ține la fiert 10 minute sau un sfert de oră, apoi adăugăm fasolea. Dacă vrei să se îmbine aromele, așteaptă încă 10-15 minute de fiert. La final, adaugă sare și piper după gust, potrivit barbatlacratita.ro.

Sursa: capital.ro