Tuesday, April 16, 2024

Sondaj realizat de sindicate: Peste 75% dintre profesori nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează testele de salivă

Must Read

Trei sferturi dintre profesorii care au răspuns unui sondaj realizat de federația sindicală „Spiru Haret” au afirmat că nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează testele din salivă.

Din cifrele sondajului:

  • Peste 23.500 de angajați din învățământ au răspuns la chestionar;
  • 66% dintre repondenți spun s-au vaccinat împotriva Covid-19;
  • 26% dintre repondenții care nu s-au vaccinat spun că au în intenție să facă acest lucru în perioada următoare;
  • 75,7% dintre repondenți nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează testele din salivă pentru depistarea COVID-19.

În ceea ce privește obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă pentru toți angajații, atât de la stat cât și de la privat, doar 30% ar fi de acord ca acesta să se aplice și în unitățile de învățământ.

Joi, sindicatele au transmis o scrisoare deschisă ministrului Sănătății prin care precizau că testele de salivă nu pot fi administrate preșcolarilor și elevilor de către profesori, având în vedere riscul de contaminare la care aceștia pot fi expuși, în absența echipamentului special de protecție.

Vineri, ministerul Sănătății a prezentat procedura de testare în școală cu testele pe bază de salivă, care ar urma să ajungă în școli la finalul săptămânii viitoare, potrivit declarațiilor de zilele trecute ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

- Advertisement -

Cum se va face testarea elevilor

Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va face în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, la nivelul fiecărei unități de învățământ. Testarea se va face în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unității de învățământ, la începutul orelor de program. Testarea propriu-zisă este simplă și ușor de executat, fără a necesita cunoștințe medicale de specialitate, precizează Ministerul Sănătății.

Personalul unităților învățământ va fi instruit privind colectarea testelor utilizate, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios. Testele se vor arunca în coșuri de gunoi prevăzute cu capac și pedală prevăzute cu sac de gunoi, și vor fi colectate și eliminate pe un circuit separat, conform prevederilor OMS 1226/2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza naţională de date privind deşeurile rezultate din activităţi medicale.

Procedura de testare a elevilor se va încheia cu dezinfecția corectă a mâinilor.

Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x