Thursday, March 28, 2024

Steve Wozniak, cofondatorul Apple, explică de ce e fan bitcoin: „Uitați-vă la dolarul american…”

Must Read

Steve Wozniak, cofondatorul Apple, este unul dintre numeroșii antreprenori din domeniul tech căruia îi plac criptomonedele însă crede că ele nu vor fi niciodată libere de controlul guvernelor care pot tipări câți bani doresc, relatează Markets Insider.

Wozniak, antreprenorul tech care a cofondat Apple în 1976 alături de Steve Jobs, a acordat vineri un interviu site-ului Yahoo Finance în care l-a lăudat pe CEO-ul Twitter Jack Dorsey, un alt entuziast al criptomonedelor, pentru că declanșează dezbateri despre locul monedelor digitale în afaceri.

„Problema este că guvernul nu va permite niciodată ca ele să fie în afara controlului său”, spune Wozniak.

„Dacă s-ar ajunge în punctul în care totul se face cu crypto și lucrurile n-ar trece prin guverne pentru observații și taxare, guvernele le-ar interzice pur și simplu. Ele nu ar renunța la putere”, adaugă acesta.

- Advertisement -

Însă Wozniak este de părere că monedele digitale vor deveni o metodă de plată funcțională, afirmând că este „în tabăra care crede că criptomonedele vor fi folosite eficient”.

„Avem atâtea modalități digitale de a plăti acum pentru lucruri, chiar și doar pentru a transfera bani unor persoane, încă de la PayPal. Avem Apple Pay, Apple Cash, Venmo și toate astea. Deci avem deja alte moduri de a plăti, pe lângă crypto”, spune antreprenorul.

„Uitați-vă la dolarul american”

Cu toate acestea, el spune că nu este sigur că anonimitatea de suprafață a criptomonedelor, care sunt mai dificil de urmărit comparativ cu alte forme digitale de plată, este un lucru bun.

„Crypto are puțină anonimitate. Și nu știu dacă acesta este un lucru bun, ‘Vai, doamne, pot face lucruri fără ca oamenii să știe’”, spune Steve Wozniak.

Însă Ben Weiss, CEO-ul CoinFlip, o companie care operează ATM-uri de bitcoin, spune că anonimitatea criptomonedelor este greșit înțeleasă și că oamenii nu pot cumpăra monede digitale fără a trece prin verificări și oferi o anumită formă de identificare.

Wozniak spune că îi place bitcoin deoarece cantitatea sa este limitată.

„Uitați-vă la dolarul american – guvernul poate pur și simplu crea noi dolari și să împrumute; nu ai niciodată o cantitate fixă, ca în cazul bitcoin”, explică acesta.

„Bitcoin este puritate matematică”, susține cofondatorul Apple.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x