Saturday, April 20, 2024

Super mulți bani la pensie! Surpriză totală pentru zeci de mii de români. S-a aflat ce au făcut

Must Read
Zeci de mii de pensionari vor primi pensii mai mari după ce aceștia au mers în instanță. Numărul celor care au mers în instanță anul trecut a înregistrat cea mai mare creștere din ultimii patru ani.

Pensii mai mari pentru zeci de mii de români! Adevărul crunt despre pensii din România

Un raport pe justiție pentru anul 2020, publicat recent de Consiliul Superior al Magistraturii, arată că numărul de litigii privind dosarele de pensionare a înregistrat o creștere deloc de trecut cu vederea în 2020, numărul dosarelor de pensionare care au ajuns pe masa judecătorilor fiind mult mai mare decât în ultimii patru ani.

Consiliul Superior al Magistraturii spune că vinovatul pentru creșterea litigiilor privind dosarele de pensionare ar fi legislația neclară și practica neunitară a prevederilor de către autorități. În 2020, numărul de cauze nou depuse pe fond s-a ridicat la 33.176 de dosare, în creștere cu aproape 50% față de anul 2019.

Contestații referitoare la deciziile de pensionare

- Advertisement -

Majoritatea dosarelor au avut ca obiect contestații referitoare la deciziile de pensionare. Pe această problemă au fost înregistrate 13.839 de dosare în 2020.

În ceea ce privește recalcularea pensiilor, au fost înregistrate aproape 10.500 de dosare noi.

În anul 2019, dosarele din ambele categorii anterior menționate era apropiat de 9.500.

Amintim că, în luna mai a acestui an, ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, afirma că au fost plătite 10 milioane de lei pe procesele câștigate în 2020 de pensionari împotriva statului român, aceasta oficializând, o lună mai târziu, un ordin de ministru prin care obliga toate casele de pensii județene să aibă o practică unitară și să ia în calcul toate actele ce atestă contribuția la pensie.

Când se poate retrage cererea de pensionare

Casa Națională de Pensii Publice a venit cu un anunț importat în legătură cu cererile de pensionare depuse de români. Instituția informează cu privire la faptul că doritorii își pot retrage cererea pe care au depus-o, însă nu mai târziu de această dată.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) anunță că cererea de pensionare poate fi retrasă de către persoana care a depus-o, nu mai târziu de data la care se va emite decizia de pensionare, potrivit prevederilor art.103 alin.(4) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Așadar, Casa Națională de Pensii Publice spune că cererea de pensionare poate fi retrasă la cererea titularului, în termen de 30 de zile de la depunere

Într-o altă ordine de idei, Casa Națională de Pensii Publice spune că retragerea cererii de pensionare vizează doar situația înscrierilor noi la pensie, nu și a recalculărilor sau revizuirilor de drepturi aflate deja în plată.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x