Wednesday, April 24, 2024

Ungaria către Olanda: ,,Nu vrem să plecăm, vrem să salvăm Uniunea de ipocriți!”

Must Read

Premierul olandez, Mark Rutte, a criticat in termeni in foarte duri Ungaria, spunând că Ungaria, cu legea sa, nu mai are „nimic de făcut în Uniunea Europeană”. El i-a spus lui Viktor Orban că, dacă nu-i plac valorile UE, ar trebui să activeze articolul 50 din tratat „care a fost creat în acest scop” şi să părăsească Uniunea – aşa cum au făcut britanicii, potrivit unei surse europene, citată de stiripesurse.

„Legea nu se referă la homosexuali, (ci) la modul în care părinţii vor să îşi educe copiii în materie de sex. Ungaria nu doreşte să părăsească UE. Dimpotrivă, vrem să o salvăm de ipocriţi”, a scris Ministrul maghiar al Justiției, Judith Varga(foto), pe Twitter.

17 state membre, printre care Franţa, Germania, Olanda şi Belgia, să le scrie liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU Antonio Guterres despre necesitatea de a susţine valorile europene.

‘În opinia mea, (…) ei nu mai au ce să caute în UE, dar nu doar eu decid”, a spus Rutte la sosirea la summitul european, potrivit AFP, premierul liberal olandez adăugând că doreşte să facă Ungaria ”să cedeze” în acest subiect.

- Advertisement -

Premierul ungar Viktor Orban a respins criticile conform cărora noua lege ar afecta drepturile persoanelor LGBTQ. ”Legea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor”, a explicat el.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x