Monday, November 29, 2021

United Airlines a câștigat procesul intentat de angajații nevaccinați anti-Covid / Cum a motivat judecătorul respingerea invocării motivelor religioase

Must Read

Un judecător american a dat câştig de cauză luni companiei United Airlines, care a fost atacată în justiţie de către unii angajaţi pentru că li s-a propus un concediu, însă neplătit, pentru a evita să se supună obligaţiei de vaccinare din motive medicale sau religioase, relatează CNBC și Agerpres.

Decizia survine în contextul în care o curte de apel federală a suspendat o obligaţie de vaccinare introdusă de preşedintele american Joe Biden, în special pentru angajaţii companiilor de peste 100 de salariaţi.

La rândul său, United Airlines a anunţat la 6 august că angajaţii săi trebuie să se vaccineze, în caz contrar riscând să fie concediaţi.

„Nu este de competenţa instanţei să decidă dacă obligaţia de vaccinare a United este o politică proastă”, a precizat Mark Pittman, un judecător din Texas, în decizia sa de luni, consultată de AFP.

Instanţa a fost chemată să se pronunţe exact asupra acestui punct: concediul propus de United Airlines salariaţilor care beneficiază de o scutire din motive religioase sau medicale, pe o perioadă cât se consideră necesară, dar care nu este remunerată.

- Advertisement -

Judecătorul a precizat însă că nu există suficiente elemente pentru a demonstra „prejudiciul iminent şi ireparabil” la care spun salariaţii că sunt supuşi.

„Curtea se confruntă cu sarcina dificilă de a arbitra între libertăţile individuale şi capacitatea unei companii de a-şi lua deciziile”, a mai spus Mark Pittman.

El a subliniat astfel că „reclamanţii susţin de asemenea că United le-a produs un prejudiciu ireparabil ‘forţându-i pur şi simplu să aleagă între a-şi câştiga pâinea şi dreptul lor de a-şi trăi credinţa în absenţa unor dificultăţi excesive din partea angajatorului’”.

Cu toate acestea, a stabilit el, „dificultăţile care decurg din pierderea de venituri pot fi remediate” şi, prin urmare, „astfel de greutăţi nu pot fi considerate ireparabile”.

United Airlines a precizat că din cei circa 67.000 de salariaţi ai companiei, aproximativ 2.000 au cerut o scutire, două treimi din motive religioase, iar o treime din motive medicale.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sfântul Andrei 2021. Cele mai eficiente şapte ritualuri de dragoste pentru aflarea ursitului

Noaptea Sfântului Andrei este considerată, din cele mai vechi timpuri, una magică. Este noaptea în care sufletele rătăcite umblă...
- Advertisement -

More Articles Like This