Friday, July 19, 2024

United Airlines a câștigat procesul intentat de angajații nevaccinați anti-Covid / Cum a motivat judecătorul respingerea invocării motivelor religioase

Must Read

Un judecător american a dat câştig de cauză luni companiei United Airlines, care a fost atacată în justiţie de către unii angajaţi pentru că li s-a propus un concediu, însă neplătit, pentru a evita să se supună obligaţiei de vaccinare din motive medicale sau religioase, relatează CNBC și Agerpres.

Decizia survine în contextul în care o curte de apel federală a suspendat o obligaţie de vaccinare introdusă de preşedintele american Joe Biden, în special pentru angajaţii companiilor de peste 100 de salariaţi.

La rândul său, United Airlines a anunţat la 6 august că angajaţii săi trebuie să se vaccineze, în caz contrar riscând să fie concediaţi.

„Nu este de competenţa instanţei să decidă dacă obligaţia de vaccinare a United este o politică proastă”, a precizat Mark Pittman, un judecător din Texas, în decizia sa de luni, consultată de AFP.

Instanţa a fost chemată să se pronunţe exact asupra acestui punct: concediul propus de United Airlines salariaţilor care beneficiază de o scutire din motive religioase sau medicale, pe o perioadă cât se consideră necesară, dar care nu este remunerată.

- Advertisement -

Judecătorul a precizat însă că nu există suficiente elemente pentru a demonstra „prejudiciul iminent şi ireparabil” la care spun salariaţii că sunt supuşi.

„Curtea se confruntă cu sarcina dificilă de a arbitra între libertăţile individuale şi capacitatea unei companii de a-şi lua deciziile”, a mai spus Mark Pittman.

El a subliniat astfel că „reclamanţii susţin de asemenea că United le-a produs un prejudiciu ireparabil ‘forţându-i pur şi simplu să aleagă între a-şi câştiga pâinea şi dreptul lor de a-şi trăi credinţa în absenţa unor dificultăţi excesive din partea angajatorului’”.

Cu toate acestea, a stabilit el, „dificultăţile care decurg din pierderea de venituri pot fi remediate” şi, prin urmare, „astfel de greutăţi nu pot fi considerate ireparabile”.

United Airlines a precizat că din cei circa 67.000 de salariaţi ai companiei, aproximativ 2.000 au cerut o scutire, două treimi din motive religioase, iar o treime din motive medicale.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Ascendia și UiPath semnează parteneriat pentru UiPath Academic Alliance

ASC (ASCENDIA SA), lider în dezvoltare de soluții e-learning, a semnat un parteneriat cu UiPath, lider global în soluții de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x