Wednesday, May 31, 2023

Acţiunile producătorului de software Softbinator Technologies se listează vineri, 17 decembrie, pe piaţa AeRO a BVB, sub simbolul CODE

Must Read

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat investitorii că vineri, 17 decembrie, acţiunile Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare de software specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovative, intră la tranzacţionare pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei.

Acţiunile se vor tranzacţiona sub simbolul bursier CODE.

Compania a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în data 28 septembrie 2021 un număr de 100.000 acţiuni, reprezentând 10% din capitalul firmei, finanţare care urmează să fie folosită pentru deschiderea unor birouri în SUA şi Israel, precum şi pentru achiziţii.

În cadrul plasamentului, încheiat anticipat pe fondul unei suprasubscrieri de aproape 8 ori, au participat 128 investitori de retail şi profesionali care au subscris acţiuni la un preţ de 60 lei pe acţiune, astfel că Softbinator a atras de la investitorii din piaţa de capital suma de 6 milioane de lei.

- Advertisement -

Capitalizarea anticipată a companiei se ridică la 60 de milioane de lei. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor CODE au fost realizate cu sprijinul TradeVille, în timp ce Cornerstone Communications a fost consultantul autorizat pentru listare. Avocaţii in-house ai Softbinator, Andrada Damian şi Dan Paşală, au gestionat implicaţiile juridice ale demersului.

Echipa Softbinator Technologies va suna pe 17 decembrie clopoţelul Bursei de Valori Bucureşti cu ocazia începerii tranzacţionării acţiunilor companiei la bursă, eveniment care va fi transmis LIVE, de la ora 10:00, pe canalele social media ale BVB Facebook, YouTube şi LinkedIn.

Compania are aproximativ 100 de angajaţi şi colaboratori, atât în sediul din Bucureşti, cât şi în Constanţa. Anterior plasamentului, acţionarii principali, Daniel Ilinca, Simple Capital şi Bittnet Group au vândut un număr de 59.530 acţiuni către 35 persoane fizice – angajaţi şi colaboratori ai grupului şi trei persoane juridice, dintre care două vehicule de investiţii din grupul Impetum, respectiv din grupul Autonom.

Transferul acţiunilor s-a efectuat la preţul maxim din plasament. în urma plasamentului privat, acţionariatul companiei este format din Daniel Ilinca, fondator şi CEO deţine 46,26% din companie, Bittnet Systems 18,99% din acţiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) şi Andreea Popa (CFO) deţin 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiţii al ;io Andrei Pitiş, deţine 8,09%, la care se adaugă celelalte două vehicule de investiţii, din grupul Impetum – cu o deţinere de 1,5%, respectiv din grupul Autonom – 0,67%, precum şi cele 35 de persoane fizice, angajaţi şi colaboratori ai grupului cu un total de 3,65%, în timp ce investitorii BVB deţin 10% din acţiuni.

Din suma de 6 milioane de lei atrasă în urma plasamentului privat şi din capitaluri proprii, până la finalul anului 2022 o sumă de 2,5 milioane de lei va fi alocată pentru deschiderea de birouri de business development în SUA şi Israel, 3 milioane de lei vor fi utilizaţi pentru achiziţii de alte companii (M&A) cu specific similar de activitate din România, 1,5 milioane de lei vor fi folosiţi pentru lansarea a două linii de servicii noi – Smart Contracts Audits şi DevOps Legacy App Migration, iar alte 1,5 milioane de lei pentru lansarea şi promovarea Softbinator Magic Stack (SMS), primul produs 100% al Softbinator.

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. în prima jumătate a anului 2021, Softbinator Technologies a înregistrat vânzări de 7,71 milioane de lei, în creştere cu 43% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% în plus.

Compania estimează venituri de 16,2 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. Softbinator Technologies îşi propune să ajungă la o rată de creştere anuală compusă de 70% în următorii 4 ani.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Humans.AI launches blockchain innovation for safe AI management

Humans.ai, leading provider of blockchain and artificial intelligence solutions, is thrilled to announce it has launched its highly anticipated...
- Advertisement -

More Articles Like This