Friday, March 29, 2024

Află ce alimentație ar trebui să ai la 20, 30, 40 și la 50 de ani, pentru a te menține într-o formă de invidiat

Must Read

Alimentele pe care le consumi în fiecare perioadă a vieții tale determină sănătatea organismului. Află ce trebuie să mânânci pentru a te simți mereu tânără și plină de vitalitate.

Alimentele pe care le consumi de-a lungul vieții lasă negreșit o amprentă puternică asupra organismului tău, de aceea zicala „ești ceea ce mănânci” cuprinde mai mult adevăr decât ai crede.

Organismul dezvoltă propriile sale nevoi specifice în funcție de perioada vieții pe care o traversăm și este important să ne asigurăm că avem parte de nutrienții necesari.

La 20 de ani, proteinele și carbohidrații complecșii sunt prietenii tăi

- Advertisement -

La 20 de ani este important să consumi cât mai multe proteine, deoarece organismul încă se dezvoltă, iar efortul intelectual este unul ridicat. De aceea nu ar trebui să lipsească din dieta ta: carne albă, carne roşie, ouă, brânză sau tofu.

Carbohidrații sănătoși sunt de asemenea extrem de importanți la această vârstă când persoanele au nevoie de multă energie. Ai grijă să incluzi în alimentație cartofii dulci, quinoa, pâinea integrală şi orezul brun.

Pentru a-ți păstra oasele sănătoase, consumă produse bogate în calciu, precum: susanul, verdeaţa, portocalele, broccoli, pâinea integrală şi cerealele.

Afinele, iaurtul, nucile şi fulgii de ovăz sunt de asemenea o alegere excelentă pentru o piele frumoasă și echilibrul hormonal.

Descoperă alimentele care te ajută să combați stresul la 30 de ani

Vârsta de 30 de anni este una a provocările, deoarece majoritatea suntem nevoiți să îmbinăm viața profesională cu cea de familie, fapt ce poate genera foarte mult stres.
Învață să combați acest inamic nevăzut cu alimente benefice pentru inimă cum ar fi, uleiul de măsline, uleiul de cocos, somonul sălbatic, afinele, turmericul, ouăle, verdeaţa şi nucile.

Antioxidanții sunt un alt element esențial la această vârstă, întrucât acum încep să apară primele semne de îmbătrânire cum ar fi ridurile fine și firele de păr alb. Alimentele bogate în atioxidanți pe care te poți baza sunt fructele de pădure, fructele tropicale, legumele colorate şi salatele cu frunze verzi.

Potrivit specialiștilor, bărbații care ajung la 30 de ani se confruntă cu scăderea testosteronului, din această cauză este recomandat ca aceștia să mănânce pește gras și oua, care stimulează acest hormon masculin.

La 40 de ani, răsfață-te cu cât mai multe fructe și salate

40 de ani este vârsta la care își fac apariția urmările dietei bazate pe alimente procesate și majoritatea persoanelor se confruntă cu probleme digestive. De aceea este recomandat să consumii alimente fermentate care conțin cât mai multe bacterii benefice cum ar fi, varza murată, chefirul, murăturile acre sau iaurtul.

Nu uita nici de soia sau de crucifere care ajută menținerea unui echilibru hormonal, dar nici de fructe şi legume colorate (precum: căpşunile, portocalele, sfecla sau ardeii), sau acizii graşi omega 3 (din somon, hering, sardine sau macrou), pentru o piele cu aspect tânăr.

La 50 de ani, alimentele care ajută echilibrul hormonal sunt aliații de bază

La 50 de ani femeile se confruntă cu perioada de menopauză, motiv pentru care alimentele care echilibrează nivelul de estrogen în organism sunt esențiale.

Orientează-te cu încredere către către consumul de varză, broccoli, varza de Bruxelles, turmeric, banane sau nuci caju.

Un alt aspect important la vârsta de 50 de ani este sănătatea oaselor, întrucât la această vârstă pot apărea și primele semne de osteoporoză. De aceea include în dieta ta cerealele integrale, linte sau fasole. Nu trebuie să neglijezi nici sistemul nervos, deci concentrează-te pe alimente bogate în vitammina B12, cum ar fi ouăle, peştele sau carnea de pui.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x