Utilizatorii WhatsApp primesc o veste fără precedent despre una dintre cele mai folosite aplicații din lume.Un document pentru uz intern, destinat instruirii agenților FBI, arată îngrijorător. Acesta arată că WhatsApp, dar și iMessage sunt ideale pentru interceptarea, măcar parțială, a schimburilor de mesaje private.

Mai exact, în documentul FBI sunt detalitate tipurile de informații care pot fi obținute prin analizarea a diverse aplicații de mesagerie instant, cu mandat sau încuviințarea primită din partea instanțelor judecătorești.

Astfel, în timp ce WhatsApp și iMessage oferă cele mai multe informații, solicitările privind interceptarea schimburilor de mesaje pe Signal, Telegram, Threema, Viber, WeChat sau Wickr nu relevă practic nimic.

Și WeChat se regăsește pe această listă, aplicația de mesagerie fiind practic universală printre utilizatorii din China, scrie go4it.ro.

- Advertisement -

Amintim faptul că WhatsApp s-a confruntat cu mai multe probleme referitoare la confidențialitate. Aplicația și-a modificat ulterior politica de confidențialitate ca urmare a unei amenzi uriașe în materie de protecție a datelor primită în Europa la începutul acestui an, scrie BBC.

Amendă fără precedent pentru Whatsapp

Mai exact, după o investigație amănunțită, autoritatea irlandeză de supraveghere a protecției datelor a emis o amendă de 225 de milioane de euro, care a fost a doua cea mai mare din istorie în ceea ce privește GDPR și a cerut WhatsApp să își modifice politicile.

În acest context, WhatsApp a făcut apel împotriva amenzii, anunțând că modifică documentele de politică în Europa și în Marea Britanie pentru a se conforma. Pe de altă parte, compania insistă că nu se schimbă nimic în ceea ce privește serviciul său real.

În schimb, modificările sunt menite să „adauge detalii suplimentare în jurul practicilor noastre existente” și vor apărea doar în versiunea europeană a politicii de confidențialitate, care este deja diferită de versiunea care se aplică în restul lumii.

„Nu există nicio modificare a proceselor noastre sau a acordurilor contractuale cu utilizatorii, iar utilizatorii nu vor fi nevoiți să accepte nimic sau să întreprindă vreo acțiune pentru a continua să folosească WhatsApp”, a precizat compania, anunțând schimbarea.

Amintim faptul că utilizatorii WhatsApp s-au mai confruntat cu o altă problemă în luna ianuarie. Era vorba despre o actualizare a termenilor companiei, despre care mulți au crezut că va duce la partajarea datelor cu compania Facebook, care se numește acum Meta.

Foarte multe persoane au crezut că refuzând termenii, conturile le vor fi blocate, însă în realitate lucrurile nu s-au schimbat prea mult. WhatsApp a fost nevoită să își amâne modificările și să petreacă luni de zile luptând împotriva percepției publice contrare.

Sursa: capital.ro