Friday, May 27, 2022

Carne de curcan – beneficii, nutrienţi şi recomandări pentru masa de Sărbători

Must Read

Cei care vor să mănânce mai sănătos de sărbători pun pe masă curcan în loc de porc. Are un conținutul scăzut de grăsimi, dar şi un preţ mai mare. În luna decembrie, abatoarele se laudă cu vânzări care au crescut şi cu 40%. Ce rețete delicioase putem găti cu carnea de curcan.

Într-unul dintre abatoarele celui mai mare producător de carne de curcan din ţară angajaţii lucrează la foc automat. Se tranșează carnea și se fac produse finite cum ar fi: ruladă, tobă, mușchi, crenwurști şi alte specialități.

„În ultima perioadă piaţa a crescut. De obicei, vânzările ne cresc între 30-40 % în luna Decembrie. În ultimele săptămâni am aplicat o majorare doar de 5+7% pe produsele noastre, deși costurile din spate au crescut cu 20 +25%”, spune Răzvan Șandru – director general.

Cu un conținut scăzut de colesterol, spre zero, carnea de curcan este foarte apreciată de către consumatori. Însă, cine vrea să facă sarmale din carne de curcan trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar.

- Advertisement -

În piața un kilogram de carne tocată de curcan se vinde cu 21 de lei. Asta în timp ce prețul unui kilogram de carne tocată de porc este 14 lei. În restaurante, clienţii par încântați de borșul românesc cu carne de curcan.

„Este mai sănătos şi nu este atât de gras. După atâția ani de mâncat doar ciorba de porc şi carne de porc mai schimbam cu ceva nou.”

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. “Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare”

Sunt tot mai mulți români care vor să lucreze de acasă. 40% dintre ei spun că nu vor să...
- Advertisement -

More Articles Like This