Wednesday, April 24, 2024

Celule umane vor fi trimise în spațiu pentru lupta împotriva îmbătrânirii

Must Read

Un studiu științific îşi propune lansarea de celule musculare umane în Spațiu ca parte a unui experiment pentru a descoperi cum pot fi ajutaţi oamenii să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Experimentul, numit MicroAge, urmează să fie lansat marți pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Spațiul va fi folosit pentru a înțelege ce se întâmplă cu mușchii umani pe măsură ce oamenii îmbătrânesc și de ce.

Celulele musculare umane crescute în laborator, de dimensiunea unui bob de orez, au fost puse în suporturi mici imprimate 3D de mărimea unui ascuțitoare de creioane.

- Advertisement -

Odată ajunse în spațiu, vor fi stimulae electric pentru a induce contracții în țesutul muscular, iar oamenii de știință se vor studia ce se întâmplă.

Trecere timpului fără efectele gravitației poate face ca mușchii astronauților să devină mai slăbiți, la fel ca la o vârstă mai înaintată, înainte de a-și reveni când se întorc pe Pământ.

Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool , finanțați de Agenția Spațială din Marea Britanie, vor studia ce se întâmplă cu țesutul muscular din spațiu și vor compara descoperirile cu ceea ce se întâmplă pe Pământ.

Acest lucru va ajuta la rezolvarea puzzle-ului de ce mușchii devin mai slabi odată cu înaintarea în vârstă și va căuta modalități de a preveni procesul.

Mușchii pierd din masă și forță pe măsură ce oamenii îmbătrânesc și acest lucru poate afecta capacitatea de a îndeplini sarcinile de zi cu zi și poate cauza o serie de probleme, inclusiv un risc crescut de cădere și timpi mai lungi de recuperare în urma rănilor.

Profesorul Malcolm Jackson, de la Universitatea din Liverpool, a declarat: „Îmbătrânirea este una dintre cele mai mari provocări ale secolului 21 și vom afla multe despre modul în care mușchii răspunde la microgravitație și îmbătrânire din datele pe care le obținem din acest studiu.

„Echipa a trebuit să muncească extrem de mult în ultimii trei ani pentru a depăși numeroasele provocări legate de trimiterea studiului nostru în spațiu.

„De exemplu, echipamentul electronic necesar pentru realizarea acestor studii umple de obicei un birou mare, dar am reușit să îl micșorăm la dimensiunea unui pachet de cărți de joc”.

„Această activitate de dezvoltare a sistemelor automatizate și miniaturizate reprezintă o inovație interesantă care ar putea avea o aplicație mai largă în viitor”.

MicroAge urmează să fie lansată cu o rachetă SpaceX Falcon 9 de la Centrul Spațial Kennedy, Florida, marți la ora 10:00 GMT, potrivit Phys Org.

Experimentul se va întoarce pe Pământ în ianuarie 2022 pentru analize suplimentare. Oamenii pot fi la curent cu progresul studiului printr-o aplicație MicroAge.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x