Sunday, October 1, 2023

Cresc preţurile energiei electrice. Cine sunt românii care plătesc cu 80% mai mult de la 1 ianuarie

Must Read

Românii care sunt clienţi ai serviciului universal Electrica vor plăti mai mult cu 80 la sută de la 1 ianuarie 2022. Electrica Furnizare este cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România și are și cei mai mulți clienți aflați încă în serviciul universal.

Cresc preţurile energiei electrice. Clienţii serviciului universal Electrica vor plăti mai mult. Compania a publicat noile prețuri, care sunt valabile de la 1 ianuarie şi sunt mai mari cu 80 la sută.

Cresc preţurile energiei electrice. Cine plăteşte mai mult de la 1 ianuarie

Electrica Furnizare este cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România și are și cei mai mulți clienți aflați încă în serviciul universal. Compania a publicat noile prețuri, care sunt valabile de la 1 ianuarie.

- Advertisement -

Iată noile prețuri de serviciu universal pentru clienții Electrica Furnizare

Muntenia Nord (judeșele Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea). Noul preț de serviciu universal al Electrica Furnizare, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,48 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse. Prețul valabil acum, până la 31 decembrie, este de 0,82 lei/kWh. Așasar, avem o creștere de 80 % a prețului final, care ar putea fi și mai mare, scrie economica.net.

Transilvania Sud (județele Brasov, Alba, Harghita, Covasna, Sibiu, Mures). Noul preț de serviciu universal al Electrica Furnizare, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,48 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse. Prețul valabil acum, până la 31 decembrie, era de 0,81 lei/kWh. Așasar, avem o creștere de 82 % a prețului final.

Transilvania Nord (județele Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj). Noul preț de serviciu universal al Electrica Furnizare, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,47 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse. Prețul valabil acum, până la 31 decembrie, era de 0,80 lei/kWh. Așasar, avem o creștere de 84 % a prețului final, care ar putea fi și mai mare.

Aceste prețurile conțin tarifele de rețea (transport și distribuție) valabile până la data da 31 decembrie 2021. Potrivit unui proiect de ordin al ANRE, aflat momentan în dezbatere publică, aceste tarife cresc, începând cu 1 ianuarie, cu valori cuprinse între 6,5% și 11% față de cele actuale, la nivel național Efectul în facturi va fi de circa 2-3 bani/kWh, în plus față de prețurile de mai sus, în funcție de zona de rețea.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Românii care merg în vacanță în străinătate să plătească o taxă în plus

Românii care își fac concediile în străinătate ar putea plăti o taxă în plus când își cumpăra vacanța. Asta,...
- Advertisement -

More Articles Like This