Saturday, April 13, 2024

Cristi Danileț a fost exclus din magistratură din cauza unor filmulețe pe TikTok. Judecătorul va contesta decizia CSM la Înalta Curte

Must Read

Judecătorul Cristi Danileț anunță că CSM a decis luni excluderea sa din magistratură din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok despre care magistratul spune că reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția. Cristi Danileț anunț că va contesta decizia CSM la Înalta Curtea de Casație și Justiție.

CSM a considerat că cele două filmulețe înfățișează o „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”, spune Cristi Danileț. El precizează că tăia gardul viu de acasă, respectiv curăța o piscină în cele două filmulețe incriminate de Consiliul Suprem al Magistraturii.

„Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui”, spune Cristi Danileț într-o postare pe Facebook.

„Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi vo continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, anunță judecătorul de la Tribunalul Cluj.

- Advertisement -

Sancționarea lui Cristi Danileț s-a făcut la propunerea Inspecției Judiciare, care semnalase două abateri: o lucrare a judecătorului,  „900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române” și „manifestările pârâtului pe reţelele de socializare”.  CSM a respins acțiunea disciplinară  pentru primul motiv. „Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară”, a comentat Cristi Danileț.

În schimb, CSM a decis să-l sancționeze pe judecător pentru postările de pe rețelele sociale.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

OMNI Network (OMNI) se listează pe Binance Launchpool. V-ati pus BNB-ul la treaba?

Binance anunță cel de-al 52-lea proiect pe Launchpool – $OMNI, un proiect Layer 1 creat pentru a integra...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x